MP3Gain - justerer volumet i MP3-filene dine

Du har sikkert opplevd at lydnivået i MP3-filer som du laster ned fra nettet kan variere enormt. Her er verktøyet som lar deg justere lyden til ønsket nivå, raskt og enkelt.

(Klikk på bildet for større versjon)
(Klikk på bildet for større versjon) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MP3Gain analyserer MP3-filene dine, og justerer lydvolumet til et tilnærmet likt nivå. Dermed slipper du å skru opp og ned lyden på MP3-spilleren din hver gang den svitsjer til en ny sang. Prosessen kalles normalisering.

Ikke tap av lydkvalitet

Løsninger vi har sett på tidligere, har innbefattet dekoding av MP3-filene til WAV-format, for deretter å bli komprimert tilbake til MP3. Denne prosessen medfører et visst tap av lydkvalitet. MP3Gain normaliserer derimot lydnivået uten dekoding. Dermed er jobben unnagjort på få sekunder, og medfører (i følge utviklerne) ikke tap av lydkvalitet i det hele tatt.

Programmet jobber i to modi, Radio Analysis og Album Analysis. Ved førstnevnte modus analyseres én og én MP3-fil, og volumet justeres slik at det blir tilnærmet likt i hver fil. Noen ganger ønsker du kanskje at enkelte sanger skal ha lavere volum enn andre, og da kan du benytte Album Analysis. I dette moduset analyseres en gruppe filer under ett(typisk et komplett album), og volumet justeres slik at toppverdien ikke overstiger det nivået du spesifiserer.

Standardnivået er 89 dB, men dette kan du justere til det du måtte ønske. Da vi analyserte noen av MP3-filene vi hadde liggende på harddisken, viste det seg at de fleste hadde et lydnivå som lå noe høyere enn dette.

Gratis

MP3Gain er helt gratis å bruke, og du kan laste det ned fra denne siden (filen er på ca 2 MB).

Merk at programmet fortsatt er i betaversjon, og at du derfor kan oppleve ustabilitet. Vi opplevde ingen problemer da vi testet programmet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!