MP3 på mobiltelefonen

Flere nye mobiltelefoner har mulighet til å spille av MP3-filer. MP3.com lanserer derfor en ny tjeneste der MP3-filer automatisk kan videresendes til mobiltelefonen eller andre trådløse enheter.

Målgruppen for den nye tjenesten er unge forbrukere med stor interesse for lett tilgjengelig musikk og mobile løsninger.

Tjenesten er gjort mulig ved et samarbeid mellom MP3.com og FusionOne, som leverer programvaren og teknologien for å synkronisere musikkfilene. MP3-filer som du laster ned til din stasjonære PC, vil automatisk dukke opp på mobiltelefonen, eller på din bærbare/håndholdte PC.

MP3.com har en tilgjengelig musikksamling på rundt 600.000 sanger, og er dermed en av nettets ledende MP3-leverandører.

På rett side av loven

Digital musikk på Internett har økt enormt i popularitet, og millioner av mennesker henter daglig ned sin favorittmusikk fra filer på nettet. Dette har ført til mengder av søksmål fra musikere og fra de større plateselskapene. Saken mot Napster er en av sakene de aller fleste har fått med seg.

MP3.com ble også saksøkt tidligere i år, da plateindustrien i USA mente de hadde brutt kopibeskyttelsesloven. Fem store plateselskaper gikk til sak, men MP3.com klarte å komme frem til et forlik med fire av disse. Den siste saken kan derimot ende med at nettstedet må betale Universal opptil 250 millioner dollar i erstatning for ulovlig distribusjon av musikk.

MP3.com prøver nå med den nye tjenesten å unngå å tråkke flere selskaper på tærne, og vil derfor bare distribuere sanger de har fått tillatelse til å bruke fra musikere og plateselskaper.

Det er fortsatt ikke kjent hva tjenesten vil koste for deg og meg, men som en del av samarbeidet med FusionOne vil programvare for å bruke tjenesten bli gjort tilgjengelig gratis på nettet.

Sprint PCS lanserte i forrige uke en tilsvarende tjeneste i samarbeid med HitHive.com som gjorde det mulig å hente ned MP3-filer til deres egne mobiltelefoner.

Kilde: CNet News