MP3 i stuen?

Spørsmål:

Hei,
Jeg er på jakt etter en "PC" som skal brukes til å spille av MP3-filer på stereoanlegget i stuen.

Til denne enheten har jeg følgende krav:
1. Størrelsen skal være slik at jeg kan få den inn i min stereobenk.
2. Farge helst svart
3. Ekstremt støysvak (helst uten vifte)
4. Hurtig oppstart (helst operativsystem som ligger i ROM type CE, Pocket Pc eller lignende)
5. Godt lydkort for avspilling av lyd, enheten må ha linjeutgang til mitt stereoanlegg.
6. PCMCIA eller PCI slott for trådløst nettverkskort.
7. Mulighet til avspilling av MP3 selvfølgelig.
8. Trenger ingen disk, alle MP3 filer hentes fra sentral server via nettverket.
9. Skjerm, tastatur og mus bør komme som en fjernkontroll som en kan operere fra godstolen. Denne brukes også for valg av musikk, surfing på nettet o.l. Andre forslag mottas med takk.

Jeg har lett litt på nettet, men har ikke funnet noe som jeg kan bruke. Kan deres kloke hoder komme med noen gode tips til meg?

Med vennlig hilsen
Svenn Ove Solend

Datadoktorens forslag

Dette høres jo fristende ut, og det mulig å få til. Vi har også noen andre forslag som det kan være lurt å vurdere.

Forslag 1: AudioRequest MP3-Jukebox
Dette er en spiller som tilfredsstiller alle ønskene som du har skissert. Den må foreløpig bestilles fra USA, og blir gjerne en noe dyr løsning. Du kan lese mer om spilleren i denne artikkelen.

Forslag 2: Hente underholdning fra PCen trådløst
Firmaet EnergyGuard får snart de første utgavene av et produkt som består av en sender som plugges i PCen og en mottaker som plugges i stereoanlegget. På denne måten kan du hente MP3-filene til stereoen, men du kan også se DVD-filmer hvis du har DVD-ROM-leser i PCen. I denne artikkelen kan du lese mer om dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Afreey LD-2060 spiller av MP3, DVD, musikk-CD og video-CD.
Afreey LD-2060 spiller av MP3, DVD, musikk-CD og video-CD. Vis mer

Forslag 3: Kombinert DVD/MP3/musikk-CD
I stedet for å hente underholdningen fra PCen, er det også en god løsning å kjøpe en DVD-spiller som kan spille av MP3-filene fra en vanlig brent CD.

Så langt er det to slike produkter på det norske markedet. Det ene er Kiss DVD Player 1302 (som vi har skrevet om i denne artikkelen). Denne spilleren har imidlertid fått litt kjeft i diverse nyhetsgrupper for ganske mye støy ved avspilling av MP3-filer, så dette bør du sjekke hvis du er interessert i denne. Denne spilleren koster rundt 2.900 kroner inkl. mva.

Det andre produktet er Afreey LD-2060, som undertegnede nettopp har kjøpt til eget bruk. Den koster rundt 2.700 kroner inkl. mva., og kan f.eks. kjøpes på Komplett Datas nettbutikk. Denne spilleren er svært stillegående, og spiller av DVD og vanlige musikk-CDer i tillegg til MP3. MP3-spilleren er nok ikke like elegant som WinAmp, og du får f.eks. ikke lange filnavn. Dette er litt irriterende, men hvis du planlegger litt på forhånd, fungerer det helt fint (f.eks. ved å legge filene i mange mapper med gode, korte navn). Denne spilleren har også støtte for Dolby AC-3 surround, optisk utgang og mye annet rart. Du finner mer info på denne siden (produsentens egen side i Taiwan).

Forslag 4: Philips MP3-spiller for vanlige CD-plater
Det er svært mange bærbare MP3-spillere på markedet, men ingen så elegante som Philips Expanium som blir tilgjengelig i august (du kan lese mer om denne spilleren i denne artikkelen. Denne spilleren er ideell å ta med, men det er jo ikke noe problem å koble den til stereoanlegget også. På denne måten får du både en spiller til joggeturen og en til festen på lørdag...