MP3 i hele huset!

Det amerikanske multimedia-selskapet S3 har nettopp annonsert en innretning som lar deg benytte telefonlinjene i hjemmet for å avspille MP3-filer. Er CD-spillerens dager talte?

Etter fjorårets bølge av bærbare MP3-spillere, som ofte er på størrelse med en pakke røyk, er nå tiden inne for å erobre markedet for hjemmestereo.

Det er her selskapet S3 kommer inn i bildet. S3 har tidligere først og fremst jobbet med grafikkort, men bestemte seg nylig for å gå over til å lage komponenter for bruk sammen med Internett. Datterselskapet til S3, Diamond, har erfaring med både MP3-spillere og produkter for hjemmenettverk, så det var naturlig å kombinere de to.

Lyd i hele huset

Her er konseptet: Du kobler Rio Digital Audio Receiver til PCen, og forsterkeren sender da signalene ut gjennom husets telefonnett. For å høre musikken kobler du spesiallagede S3-høyttalere til telefonkontaktene.

Utstyret benytter seg av programvare fra RealNetworks og Diamond, og er kompatibelt med MP3-programvare som MusicMatch.

Dette kan være en revolusjon for måten vi hører på musikk– i stedet for CD-spiller og forsterker i stuen kan vi i fremtiden utstyre huset med høyttalere i alle rom og spille forskjellig musikk i hvert av rommene. Det forstyrrer heller ikke vanlige telefonoppringninger.

S3 har ennå ikke offentliggjort når Audio Receiver vil bli tilgjengelig, men prisen vil trolig bli 299 dollar (ca. 2.700 kroner pluss moms).