MP3 i bilen for 180 kroner

10 timer på en CD - gjennom den gamle kassettspilleren i bilen. Det høres rart ut, men er fullt mulig med et kassettadapter til 180 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: MP3 i bilen for 180 kroner

Vi har testet en løsning som markedsføres sammen med den CD-baserte MP3-spilleren JazzPiper, som vi har omtalt tidligere. Det er derimot ingenting i veien for å bruke adapteret sammen med andre enheter, for eksempel bærbare CD-spillere.

Enkelt prinsipp

Løsningen består av et adapter i kassettform med innebygd mekanikk for å overføre lydsignaler til lydhodet i kassettspilleren. Adapteret har påsveiset kabel som enkelt kobles til øreplugg-utgangen på MP3-spilleren.

På selve adapteret er det påtrykt en kort bruksanvisning, som forteller hvordan lydnivået skal stilles både på kassettspilleren og på MP3-spilleren. Det viste seg fort at det var lurt å følge denne til punkt og prikke, noe vi først selvsagt ikke gjorde. Det førte til at vi raskt avskrev produktet som håpløst. Det ble litt bedre da vi bestemte oss for å lese bruksanvisningen, men bare litt.

Adapteret ser ut som en helt vanlig kassett.
Adapteret ser ut som en helt vanlig kassett. Vis mer

Men hva kan du forvente for 180 kroner...

Lydkvaliteten minnet mest om et slitt båndopptak, og hvis vi skrudde lyden opp, kom det en ulyd i høyttalerne som ga assosiasjoner til en gresshoppesverm. Vi opplevde derimot at lyden ble bedre dersom vi utløste kassetten og satte den inn igjen med jevne mellomrom.

Til kassettadapterets forsvar bør vi legge til at vi bare forsøkte løsningen på én bilstereo. Denne er til gjengjeld nesten ny, og kassetter låter som regel bra.

Løsningen importeres av Norek, og prisen er altså 180 kroner, moms inkludert.