MP3 fra kassettspilleren

Trodde du at kassettspillerens dager var talte? Da må du kanskje tro om igjen. Med DUO-MP3 fra Digisette kan du høre MP3-musikk gjennom en helt vanlig kassettspiller, uten noe annet tilleggsutstyr.

DUO-MP3 ser ved første øyekast ut som et helt vanlig kassettbånd, men ved nærmere ettersyn har den et litt større bruksområde. Det er faktisk en fullblods MP3 spiller. Du kan overføre MP3-filer fra PCen din, for så å sette ”kassetten” inn i en hvilken som helst kassettspiller og spille av musikken.

Du trenger selvsagt ikke en kassettspiller for å for å bruke spilleren, det går også an å koble til et par hodetelefoner og bruke Duo MP3 som en hvilken som helst annen MP3-spiller.

Inntil 6 timer spilletid

DUO-MP3 kommer med 32 MB flash RAM, som holder til rundt 30 minutter med musikk. Dette kan imidlertid oppgraderes til 96 MB ved hjelp av et multimediakort (MMC). Det følger med et 1,2 volts, oppladbart batteri, som kan drive spilleren i ca. 6 timer. Batteriet tappes også når du bruker den i en kassettspiller.

Spilleren inneholder en digital til analog omformer, samt en emulator som lurer kassettspilleren til å tro at den spiller av et analogt kassettbånd. Trykker du på spoleknappene registrerer spilleren dette og hopper automatisk til forrige eller neste sang.

Med i pakken får du også en utgave av MP3-programvaren RealJukebox, som enkelt lar deg konvertere CDene dine til MP3-filer.

Praktisk i bilen

Fordelen med denne MP3-spilleren er at den oppgraderer den gamle kassettspillerendin. Du får da tilnærmet CD-kvalitet på lyden. Dette kan være en alternativ løsning for deg som har tenkt på å hive ut den gamle kassettspilleren fra bilen for å kjøpe CD-spiller eller MiniDisc.

Spilleren ble nylig lansert i USA, og ligger der på en pris på 250 dollar, som tilsvarer ca. 2300 norske kroner. Det er ukjent når vi vil se den her hjemme, men du kan kjøpe den på nettet, fra Amazon.com.