MP3 Explorer: Full MP3 oversikt

Har du mange MP3-filer liggende på harddisken din? Da trenger du et program som holder styr på dem. Vi har sett nærmere på MP3 Explorer!

Det finnes i dag en rekke forskjellige MP3 jukeboxer, med innebygget database over MP3-filene dine. Problemet er bare at databasene ofte er uoversiktlige, og at jukeboxene i sin helhet som regel krever mye minne og datakraft. Dette merkes selv på de kraftigste PCene dersom du kjører andre programmer samtidig.

Mindre ressurskrevende alternativ

Brukergrensesnittet er ryddig og lett å navigere seg i. Foto: BEL Vis mer

Det som er fint med MP3 Explorer, er at den kan brukes sammen med for eksempel WinAmp, slik at hvis du dobbelklikker på en MP3-fil, spilles den i ditt standard MP3-program. Dessuten er programmet svært likt Windows Explorer, filbehandleren i Windows, slik at brukergrensesnittet burde være kjent for de fleste.

Selv om du må kjøre to programmer, er de to til sammen ikke særlig ressurskrevende, i motsetning til for eksempel Real Jukebox og MusicMatch Jukebox.

Og det går ikke ut over funksjonaliteten. MP3 Explorer er spesiallaget til oppgaven å organisere filene dine. Programmet bruker MP3-filenes innebygde informasjon om musikken, som artist, plate og spor. I tillegg støtter den ID3 v2 standarden, som blant annet muliggjør bilder og sangtekster til å være inkludert i MP3-filene.

Med den innebygde ID3-editoren kan du legge inn bilder, sangtekster osv i MP3-filene dine Foto: BEL Vis mer

Du kan selvsagt også bruke MP3 Explorer til å legge inn slik informasjon i filene. Nyttig er det også at du utføre dette på flere filer samtidig. Informasjonen som du legger inn, kommer til syne i vinduet nederst til høyre.

Du kan også bruke programmet til å lage og organisere spillelister. Søkefunksjonen lar deg lete etter musikk på nettet, og viser resultatene fra søket i det innebygde Internet Explorer-vinduet.

Mange innfallsvinkler til musikksamlingen din

Programmet scanner gjennom harddisken din første gangen du starter programmet, og lager en indeks over alle MP3-filene dine. Deretter sorteres disse på forskjellige måter i programmet. Du kan velge å se musikken din sortert etter genre, artist eller album.

Hvis du har fjernet eller lagt til flere MP3-filer på harddisken din, trykker du bare på F5 på tastaturet. Da leter programmet gjennom disken din igjen, og oppdaterer indeksen.

Gratis i 30 dager

Vi kan anbefale deg å prøve programmet. Du kan laste det ned fra MP3 Explorer sin hjemmeside. Det finnes i dag i to versjoner; en med innebygget spiller, den andre med støtte for WMA.

Hvis du ønsker å bruke programmet etter 30 dager, koster det deg 186 kroner å registrere deg som bruker.