Mozilla Weave

Få med deg bokmerker og surfehistorikk i alle Firefox-installasjonene dine.

Mange har en datamaskin hjemme i tillegg til en på jobben. Og for noen er surfing på jobb, enten det er arbeidsrelatert eller ikke, en naturlig del av hverdagen.

Av og til kan man surfe litt på kveldstid, og komme over en nettside som kan være kjekk å ha på jobben. Men når du bruker to forskjellige nettlesere får du ikke med historikken eller bokmerkene fra hjemme-PCen til jobb-PCen. Løsningen?

Mozilla Weave

Mozilla har laget et Firefox-tillegg som gjør det svært enkelt å synkronisere historikk og bokmerker mellom forskjellige Firefox-installasjoner.

Det hele er svært enkelt - Gå hit og installer tillegget på maskinene du ønsker å synkronisere, og opprett en Mozilla Weave-konto.

Når du registrerer deg må du også oppgi et passord nummer to. Dette passordet bruker du når du skal synkronisere historikken mellom maskinene dine. Du får valget mellom å synkronisere alt, eller å erstatte historikken på maskin A med den fra maskin B eller omvendt.

Mozilla Weave


Deretter får du et lite ikon nederst i høyre hjørne, hvor du kan endre på innstillingene og synkronisere mellom nettleserne. Det beste med Weave er ikke bare at du får alle bokmerkene, surfehistorikken og skjemahistorikk blir også med.

Dermed kan du bruke Firefox sin «Awesomebar» og få opp nettsidene du fant da du surfet hjemme kvelden før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lite tips til slutt: Skulle du surfe på, ehm, nettsider du ikke ønsker at sjefen din eller andre skal se, kan du bruke Firefox i privat modus. Du finner modusen under «Verktøy» i menyen øverst, eller bruke hurtigtasten som er Ctrl + Shit + P (Eple + Shift + P for Mac-brukere).

Lenke: Mozilla Weave