Movies2Go - videokvern for mediespillere

Det er ikke alltid like greit å utnytte små mediespillere, Magix har laget et hjelpemiddel som gir nye muligheter. Vi tester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Små mediespillere som også viser video har blitt allemannseie. Særlig etter at iPod også kom med støtte for video. Men det finnes en rekke andre spillere med varierende skjermstørrelse og støtte for varierende antall filformater.

Vi har hatt en Archos Gemini siden den kom på markedet høsten 2004, dette var en av de første mediespillerne med støtte for video som var brukbar og hadde et feature-sett som passet oss glimrende.

Etter som tiden har gått har det vist seg at video-biten ikke er det som blir mest brukt, det er som MP3-spiller den brukes 95% av tiden. Årsaken til dette er tosidig. Det ene er at det er litt slitsomt å sitte og holde på en liten spiller når man sitter på buss, tog eller andre transportmidler. Skjermstørrelsen er egentlig ikke noe problem, det er bare snakk om hvor nær man holder spilleren. Men slitsomt blir det. Det andre er at det er litt pes å få filmene over på spilleren. De må gjerne redigeres litt og så konverteres og overføres. Alt dette tar tid, til dels mye tid og er ikke spesielt artig å holde på med i lengden.

image: Movies2Go - videokvern for mediespillere


Magix har skjønt problemet

Når det gjelder det praktiske ved å holde spilleren er et lite som kan gjøres med programvare. Derimot er det en hel del som kan gjøres når det gjelder å få bearbeidet og overført video.

Programmet Movies2Go har en spennende liste over funksjoner:

  • Import/grabbing av video fra eksterne kilder via video inn/USB/FireWire

  • Kontroll av TV-kort for auto,matisk tidsstyrt opptak og konvertering.

  • Konvertering av DVD (VOB-filer)

  • Konvertering av filer i de fleste videoformater

  • Håndtering av flere filer i en operasjon (playlist)

  • Nedlasting av video fra Magix' nettsted

I tillegg er det en rekke manuelle og automatiske redigeringsmuligheter, for fjerning av reklame, justering av farger og eksponering, lydbehandling og kreativ redigering.

Listen over Mediespillere som støttes er lang, og strekker seg fra iPod, PSP, Archos til PDA'er og mobiltelefoner. Oppdatert liste over støttede enheter kan lastes ned direkte fra programmet, eller du kan definere parametre og velge codec'er selv.

I praksis

Programmet var greit å installere, men det er noen ekstra operasjoner som må gjøres for at det hele skal fungere.

I tillegg til å aktivere selve programmet, må du også aktivere tre codec'er hos MAGIX. Dette gjelder MPEG-2, MPEG-4 og en mer avansert utgave av MP3-codecen for støtte av høyere bitrater. Selv om du allerede har installert en MP3-codec som støtter dette, f.eks. i MediaPlayer 10, så hjelper ikke dette.

Skal du håndtere materiale i DivX/XviD-format må du selv laste ned og installere codec'er for disse før du kan kverne filer til/fra disse formatene.

Men når alt dette er på plass, er det rimelig grei skuring.

Ikke så spennende

Vi sjekket først hva som lå av materiale på MAGIX on-line tjeneste. Det var ikke mer spennende enn det som daglig sirkulerer som epost-vedlegg fra venner og kolleger. Noen betydelig innholdsleverandør har nok ikke Magix ambisjoner om å være...

Overføring av filer

For å overføre filer til en mediespiller som er koblet til PCen, kan dette gjøres svært enkelt med "1click" funksjonen.

Du velger filen og klikker på 1Click-knappen, så åpner det seg en stor dialogboks

image: Movies2Go - videokvern for mediespillere


Her presenteres alle relevante innstillinger, har du valgt/satt opp enheten du skal ekspoertere til er det bare å trykke OK og vente. Hvor lang tid dette tar avhenger først og fremst av filmens lengde og prosessoren i PCen din. Forskjellige formater tar også kortere eller lengre tid - her er det mange parametre som spiller inn. Det er uansett ikke Movies2Go som bestemmer hastigheten.

På vår PC med AMD X2 3800+ tok en MPEG-fil på ett minutt ca 22 sekunder å rekode til DivX og overføre til Gmini.


Det er ikke her Movies2Go viser seg fra sin sterkeste side. Du må overføre VOB-filene til harddisken, så kan du eventuelt redigere og så overføre filene. I denne prosessen er det flere omganger med tidkrevende prosesser i tillegg til den endelige konverteringen og overføringen. Her er f.eks. SlySofts Clone DVD Mobile langt enklere og mer effektiv.

Redigering

Her har programmet overraskende mye å by på. Vi kjenner igjen operasjonene fra Magic MovieEdit Pro 10. Du kan lage overganger, justere kvaliteten på bilde og lyd, legge på effekter osv. For redigering av typen "fort&gæli" er det faktisk helt på høyden med mange av videorefigerings-programmene vi har sett.

image: Movies2Go - videokvern for mediespillere


Det smarteste gjenstår

Noe av det smarteste Movies2Go byr på får du først glede av når du har et TV-kort i PCen. Da kan du forhåndprogrammere opptak, konvertere og overføre til din bærbare mediespiller. Da er det bare å plugge den ut og legge den i lomma og se f.eks. morgenens TV-nyheter eller nattens nisjeprogram mens du sitter på buss eller tog.

image: Movies2Go - videokvern for mediespillere


Konklusjon

Magix Movies2GO er et mer omfattende verktøy enn man skulle tro, men er lett å lære og svært enkelt å bruke.

Bortsett fra håndteringen av DVD-filmer gjør det jobben raskt og enkelt, og du får langt flere muligheter enn med standardprogrammene som typisk følger med små mediespillere.

Prisen er beskjedne 299 kroner.

Mer info finner du på www.magix.com (den norske nettsiden er ikke oppdatert).

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!