Dropbox er en av de mest populære nettlagringstjenestene og lar deg også dele filer med andre.
Dropbox er en av de mest populære nettlagringstjenestene og lar deg også dele filer med andre. Vis mer

Motta store filer med Dropbox

Ikke bare kan du dele filer med andre - la dem dele med deg!

Publisert
Sist oppdatert

Vi har ved opptil flere anledninger omtalt nettsteder som lar deg sende store filer til andre, som f.eks. WeTransfer eller YouSendit.

I tillegg finnes det mange løsninger for lagring der du også kan velge å dele filer med andre. Da vi testet seks løsninger for nettlagring fikk Dropbox hederlig omtale; en løsning som bare har blitt bedre og bedre med åra, og som vi antar er den mest populære.

Dropbox er gratis hvis du klarer deg med 2GB lagringsplass og fungerer som en "nettharddisk" du kan koble opp på flere PC-er. Laster du opp en ny fil fra én maskin, synkroniseres den elegant til de andre. Løsningen gir deg også mulighet til å dele filer du har lastet opp med andre.

La andre laste opp til deg

Én ting er å dele med andre, men hva hvis andre skal dele med deg? E-post er ikke veldig egnet om det er snakk om store filer, og det er kanskje for mye å kreve at andre skal registrere seg på en tjeneste for å kunne sende deg ei fil.

Det er her dagens godbit, DROPitTOme, kommer inn i bildet. Dette er en nettjeneste du knytter til Dropbox-kontoen din slik at andre kan laste opp filer direkte til din Dropbox. Du begynner enkelt og greit med å godkjenne at DROPitTOme får tilgang til din Dropbox-konto:

Motta store filer med Dropbox


Deretter fullfører du registreringen på DROPitTOme ved å angi epostadressen din (så du får beskjed når noen laster opp), et passord for å logge inn og et passord andre skal bruke for å laste opp filer til deg. Når det er ferdig, får du en URL du kan gi til andre, hvor de enkelt og greit kan bla frem ei fil, angi passordet og laste opp.

Fila kommer da rett i en egen mappe på Dropboxen din, og synkroniseres til alle maskiner om du har flere maskiner som er koblet på.

Smart, eller hva?

Slik bruker du Dropbox smartere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer