Motorcross Madness er tilbake

En gang tidligere har Microsoft latt deg kjøre motorcross på din datamaskin, og moro var det! Klarer du da å si nei til flere baner, motorsykler og måter å kjøre på? Det klarte ikke vi, og vi har prøvekjørt en tidlig versjon av Motorcross Madness 2.

Det opprinnelige MM-spillet lot deg kjøre kraftige sykler på en rekke utendørs- og innendørsbaner, og bød på svært stor bevegelsesfrihet. Det var kanskje noe av det vi likte best med spillet: Du kunne kjøre hvor du ville, og det fantes ingen begrensninger. Og utførte du noen stilige stunts i tillegg, fikk du ekstrapoeng. Det tok heller ikke lang tid før muligheten for å spille mot hverandre over nettverket ble en hit i våre lokaler.

Spenningen var derfor stor da en pakke med en fersk betaversjon av MM2 havnet på vår pult. Vi installerte spillet raskt og uproblematisk på vår GeForce DDR-utstyrte PC, og koblet til en Freestyle Pro-gamepad.

Hva er nytt?

Utviklerne valgte å kombinere det nye og det gamle. Prinsippet er akkurat det samme, men i en ny drakt. Først og fremst har vi nå fått flere måter å spille på:

 • Baja: for nybegynnere, du må rett og slett kjøre gjennom checkpoint-porter, og banene er kun store, åpne landskaper med en del planteliv.

 • Stunt Quarry: her gjelder det å benytte de bratte fjellsidene og de mange haugene til å utføre halsbrekkende stunts. Banene er også store og åpne, men krydret med mange terrengvariasjoner.

 • Enduro: i dette nye moduset må du konkurrere på kjempemessige baner som er fulle av overraskelser. Her er du nemlig en del av en levende verden, og biler, tog, bygninger og andre objekter står ofte i veien for deg.

 • Nationals: her har vi små, utendørs baner som er utfordrer alle dine ferdigheter.

 • Supercross: stort sett det samme som Nationals, men innendørs, med et publikum som virkelig setter pris på stunts.

 • Pro-Circuit: dette er karriere-moduset, hvor du klatrer oppover stigen samtidig som du får tilgang til bedre motorsykler og utstyr.
 • I tillegg er utvalget av motorsykler blitt mye bredere, med produkter fra flere kjente merker, slik som Honda, Suzuki, KTM og Yamaha.

  Oppgradert grafikk

  Det visuelle har endret seg kraftig siden sist. Banene, landskapene har blitt ordentlig vakre. Fargerikdommen er blendende og vi har nå fått ordentlige objekter på banene. Trær, planter, bygninger - alt ser betydelig mer realistisk og tiltalende ut. Animasjonene på motorsykkel-førere er også blitt kraftig oppgradert, selv om de ikke er like flotte som i Superbike 2000.

  Vi kjørte spillet i 1024x768-oppløsning med alle detaljer på fullt, og opplevde noe hakking når det virkelig er mye som skjer på skjermen. Men vi innrømmer at Motocross Madness er blant de peneste spillene vi har sett på lenge.

  Men det viktigste er jo hvor gøy det er faktisk å spille spillet. Vi mener at Microsoft har absolutt greid å ta vare på følelsen til originalen, og i tillegg forbedret det. Du bør ikke forvente noen revolusjon, det er mer av det samme - men morsommere. MM2 er fremdeles ikke ferdig, og vi støtte på en del feil, men ferdigversjonen kommer nok til å være mer stabil og raskere. Den fullstendige utgaven av Motorcross Madness 2 ventes i butikkene i mai, og vi gleder oss...