Slik kan det se ut når du farer mot en tunnelmunning i 230 km/t.
Slik kan det se ut når du farer mot en tunnelmunning i 230 km/t.Vis mer

Motoracer II: Super fartsfølelse på to hjul

Blant spillene som virkelig vil gi deg den gode fartsfølelsen, er MotoRacer II. Spillet har både banesykler og offroad med rikelige muligheter for egne tilpasninger. Vi har prøvekjørt, og her er erfaringene våre.

Motoracer II er et typisk "arkade-spill". Med det mener vi at realismen er ofret til fordel for underholdningsverdien, og spillet ligner derfor mye mer på det du vil finne i en spillehall enn det du vil finne på landeveien. Du har riktignok muligheten til å velge "Simulation" i stedet for "Arcade", men særlig realistisk er det ikke.

Men du verden for en underholdningsverdi! Dette er virkelig et spill som kan føre til at barn i alle aldre blir sittende litt for lenge med et klamt grep om joystikka.

Best på racerbanen

Det som løfter dette spillet er kjøring på bane. Fartsfølelsen er kjempefin, og grafikken er god. Enkelte litt rufsete detaljer i de aller mest avanserte detaljene trekker ikke ned helhetsinntrykket i nevneverdig grad.

Spillet har også støtte for force-feedback, men vi synes egentlig ikke dette ga stor uttelling i dette spillet. Det har også med spilltypen å gjøre. Flyr du et fly fra andre verdenskrig, er det virkelig virkningsfullt når stikka vibrerer når du skyter med kanonen, men krasjer du mot en annen spiller i MotoRacer II, blir det liksom ikke den helt store futten.

Offroad-kjøring er ikke like imponerende, og hvis dette er din favoritt, anbefaler vi Microsoft Motocross Madness, som er mye bedre på dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan velge mellom 32 baner i 5 forskjellige miljøer. Banene er variasjoner over disse miljøene, og undertegnede kunne egentlig tenke seg et par miljøer til. Du kan også variere med mange forskjellige vær og føreforhold, og det er jo nesten som å få en ny bane.

Vi er imponert over grafikken på både snøføre og i regnvær. I virkeligheten er det nok ikke helt enkelt å skrense rundt en sving på snøen, men i MotoRacer II går det, og det er kjempemoro! Du kan også velge blant 16 forskjellige sykler med ulike egenskaper.

Lag ditt eget spill

Med designverktøyet kan du tegne dine egne baner.
Med designverktøyet kan du tegne dine egne baner. Vis mer

Hvis du går lei av de ferdigdefinerte banene, kan du sette opp din egen. Utgangspunktet er ett av de fem miljøene, som kan tilpasses med svinger, humper og kontrollpunkter.

Verktøyet som brukes for å lage disse banene ligner på et enkelt tegneprogram, og lar deg strekke og dra i banene for å lage din favorittbane. I kombinasjon med flerspiller-muligheten, kan du få mange ekstra timer glimrende underholdning på denne måten.

4 spillere på samme maskin

Du kan både sette opp MotoRacer II i nettverk og spille flere spillere på samme maskin. Sistnevnte er nok det beste for hjemme-PCen. Ved spilling i nettverket støttes nettverksprotokollene TCP/IP (Internett) og IPX (kontornettverk).

For kontornettverket holder det at en av spillerne har CD-ROMen (server). Deretter kan du ta med inn til seks kolleger i tillegg til deg selv på en vanvittig fartsfest. Hvis kollegaen har dratt hjem for dagen, kan du også bruke modemforbindelse, og for de aller minste kontorene uten nettverk kan du bruke en seriekabel for å spille mot kollegaen.

Hvis du velger løsningen med flere spillere på samme maskin, deles skjermen i ruter med en rute for hver spiller. Hvis kameratene dine har små hender, kan du nok bruke tastaturet til dette, men det beste er å knytte til flere joystikker. Har du USB på maskinen, kan du også bruke flere tastaturer.

Konklusjon

Med en pris på 399 kroner (Akers Mic) anbefaler vi dette spillet til deg som er på jakt etter fartsopplevelsen. Er du på jakt etter en simulator, er det flere spill som vil passe bedre. Er du på jakt etter det beste offroad-spillet, er Motocross Madness et bedre alternativ. Men liker du å rase rundt på stillige baner er vår dom klar: Dette var kjempemoro!