Mot slutten for Internet Explorer?

Microsoft vurderer å fase ut Internet Explorer til fordel for den brukervennlige MSN Explorer for privatmarkedet, og Netdocs for det profesjonelle markedet.

Verdens mest utbredte nettleser, Internet Explorer, er tett integrert i alle nåværende Windows-operativsystemer. Om et år kan situasjonen være en helt annen. Når det faller endelig dom i monopolsaken mot Microsoft, er det ikke sikkert at programmet som startet balladen eksisterer i det hele tatt som selvstendig produkt.

Kun i Whistler

En teknisk preutgave av Internet Explorer 6.0 er allerede distribuert til beta-testere, og opplysninger omkring produktet er konfidensielle. Første betautgave av Whistler (etterfølgeren til Windows Me og Windows 2000) inneholder også en tidlig utgave av IE 6.0. I februar kommer sansynligvis en ny betaversjon av nettleseren sammen med Whistler beta 2.

Men opplysninger som nyhetsmagasinet CNET har fått tilgang til, tyder på at neste versjon av Internet Explorer kanskje bare blir tilgjengelig som en komponent i Whistler, som til og med kan velges bort under installasjonen av operativsystemet. Det blir ikke mulig å hente IE 6.0 som stand-alone produkt på nettet, eller distribuert via CD-plater.

Den siste påstanden blir imidlertid avvist av en talsmann fra Microsoft, som samtidig bekrefter at Internet Explorer 6.0 Beta 1 i hvert fall blir tilgjengelig for nedlasting fra Microsofts sider.

Moden for utskiftning

Flere medlemmer av Windows-utviklerteamet mener at Internet Explorer bør byttes ut med MSN Explorer i Whistler Personal Edition. MSN er et brukervennlig, lett tilgjengelig program som integrerer nettlesing med Messenger, Media Player og Hotmail. Vi har tidligere omtalt programmet i denne artikkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder de profesjonelle utgavene av Whistler, Professional, Advanced Server og Datacenter, kan Internet Explorer erstattes av Netdocs. Dette er en helt ny, integrert applikasjon som inneholder epost, nettleser, kalender og verktøy for dokumenthåndtering

Netdocs, som fortsatt bare befinner seg i utviklingsfasen, er basert på en .NET teknologi kalt "Universal Canvas". Les mer om .NET i denne artikkelen.

(kilde: CNET)