Morsomme godbiter fra arkivet

Klikk på bildene eller på tallene for å gå videre.

Løsningen på lagringsproblemene

Morsomme godbiter fra arkivet


I den åttisjuende artikkelen vår, publisert søndag 12. april kunne vi melde om at Iomega hadde løst problemet med liten lagringsplass i digitale kameraer. Den bittelille Iomega Clik! var bare halvparten så stor som et kreditkort, og rommet hele 40 MB. En utrolig mengde den gang.

Les artikkelenKlikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Fra digitalkameraets spede barndom

Morsomme godbiter fra arkivet


11. april 1998: Yashica KC600 ble testet i april 1998, og kunne slå i bordet med følgende: 0,3 megapiksler, 47 mm brennvidde (fast fokus) og 2 MB CompactFlash-kort som holdt til 8 bilder i "beste kvalitet". For øvrig tok det bare 9 sekunder fra et bilde var tatt til du kunne ta et nytt. Og prisen på 6.000 kroner burde ikke skremme noen...

Les testenKlikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Problematisk CD-ripping

 Foto: AOpen
Foto: AOpen Vis mer


Her kommer vi med gode tips om ripping av musikk-CDer. Vi anbefaler ikke IDE-lese, og vi har en mistanke om at Microsoft har lagt inn en sperre for å kopiere musikk-CDer i siste versjon av Windows 95. Å kopiere CDer inn på harddisken krever enormt mye plass, og harddisken blir fort full. Det kan dessuten oppstå problemer med å få harddisken til å skrive dataene raskt nok.

Jaja, det var den gang. Artikkelen fra 13. april 1998 finner du herKlikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

DVD er fremtiden

Morsomme godbiter fra arkivet


14. april 1998: Snart vil vi kunne kjøpe filmer på plater som er like store som CDer, og med inntil 8 timers varighet (men det er vel bare Vibeke Løkkeberg som lager så lange filmer), mente vår artikkelforfatter.

Problemet er først og fremst at det ikke går an å spille inn på DVDer, og at spillerne koster fra 6.000 og oppover.

Les hele saken
Enorme harddisker

Morsomme godbiter fra arkivet


Hvor stor harddisk var det mulig å få i juni 1998? I denne artikkelen får du svaret!Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Billig-PCer anno 1998

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer


Det var mulig å få PCer til mellom 5.000 og 6.000 kroner allerede i 1998. Vel og merke uten skjerm og ex mva, og lyd og nettverksstøtte kunne du selvsagt se langt etter. For øvrig finner du noen spennende tanker om fremtidens datamaskiner og telefoner i denne artikkelenKlikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

18,1 tommers flatskjerm i 1998: grisebillig...

Morsomme godbiter fra arkivet


Eller hva tror du en 18,1 tommers flatskjerm fra Eizo egentlig kostet i mai 1998? I denne artikkelenfår du svaret.Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Flere godbiter

Vi har lagt ut en liste alle artiklene vi har publisert ut på én og samme side. Det er ganske mange tusen av dem, så siden kan ta litt tid å laste. De eldste artiklene finner du nederst, og det er mye god underholdning her.

Her er en oversikt over alle artiklene vi har publisert siden starten.