MoodLogic: Smart MP3-organisering

Mange MP3-filer? Vi har prøvd et lite program som kan være begynnelsen på en ny epoke i katalogisering av musikk. Her er MoodLogic...

Det er slett ikke uvanlig å ha svært omfattende samlinger av MP3- eller andre musikkfiler på PCen. Da blir det naturligvis et problem å holde oversikt over alle sjangrene og artistene som ligger rundt på harddisken... Selvfølgelig finnes det mange programmer som hjelper deg med å holde oversikten, men MoodLogic tar det et steg videre, og henter informasjon om filene fra Internett.

Dette lille programmet på 509 KB lastes ned og installeres raskt og effektivt. Det neste steget er svært logisk, og innebærer at du velger hvilken disk eller mappe du vil ha oversikt over. Du har to menyvalg foran deg: Library Builder og Library Browser. Den første bruker du til å finne filer og kategorisere dem, mens den andre er rett og slett en oversikt over de ferdig kategoriserte filene.

Full kontroll

Du får god oversikt over låtene
Du får god oversikt over låtene Vis mer

Etter at programmet har hentet frem musikkfilene, vil det neste steget være å trykke på ”Auto Profile”-knappen. Denne funksjonen er kjernen i programmet, og analyserer alle dine MP3-filer mot MoodLogic-databasen. Derfra hentes opplysninger om låter, som inkluderer korrekt navn, musikkstil, låtens hastighet, årstall, stemning og andre detaljer. Utfra denne informasjonen kan du senere sette opp spillelister.

De låtene som ikke finnes i databasen kan du selv oppdatere med riktig informasjon – det er riktignok en temmelig langsom prosess hvis du skal gå gjennom mange låter på denne måten, men du bidrar i hvert fall til å forbedre MoodLogic-nettverket.

Du kan profilere låtene selv
Du kan profilere låtene selv Vis mer

En fullt profilert låt blir flyttet til Library Browser, og derfra kan du også få tips til lignende titler fra andre artister, og muligheten til å kjøpe hele CDen.

Du får ikke spilt av låtene gjennom MoodLogic, programmet åpner imidlertid den avspilleren du selv vanligvis bruker til å spille MP3-musikk, noe som sikkert er en grei løsning for de som liker å holde seg til én avspiller.

Programmet er fremdeles i beta, og vi opplevde en del feil og mindre ustabiliteter. Tjenesten er foreløpig helt gratis, men utviklerne advarer om at det kan etterhvert kan bli aktuelt å ta betaling. Uansett, MoodLogic er et kjekt lite tillegg for de med en stor musikksamling. Du kan laste ned programmet fra denne adressen.