Monsters ISF-sertifiserte 4K HDMI-kabel, her spiller den av 4K-materiale. Foto: Øyvind Paulsen
Monsters ISF-sertifiserte 4K HDMI-kabel, her spiller den av 4K-materiale. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Monsters nye 4K HDMI-kabel

I dag klarer de fleste seg med billige HDMI-kabler til hjemmekinoen, men hva hvis du skal ha en 4K-TV?

IFA 2012: Enhver diskusjon rundt kvaliteten på HDMI-kabler deler fort deltagerne i to svært bastante leire:

De som ikke ser eller hører noen som helst forskjell, og de som ikke kan forstå at noen orker å bruke de billige alternativene.

Du vet selv hvilken gruppe du tilhører, men er du i tvil henviser vi ganske enkelt til vår tidligere artikkel om valg av kabler til lyd og bilde.

Hva skjer når 4K-kommer?

Med dagens 1080p og 3D-standard ser i hvert fall ikke jeg forskjell i bildet på en dyr og billig HDMI-kabel, og innrømmer glatt at jeg heller bruker pengene på Blu-ray filmer...

Vi har likevel begynt å få spørsmål fra ivrige lesere som vurderer å kaste seg på høstens 4K-kjør, og derfor lurer på om de trenger å oppgradere utstyret.

I følge HDMI Org kan de antagelig ta det helt med ro: Så lenge du har en HDMI-kabel merket med «High Speed HDMI» eller 4K, skal de altså fungere - og det beste av alt: De finnes i flere prisklasser, hvor spesielt lengden på kabelen ikke uventet gir store utslag.

For deg som skal kjøpe nytt har imidlertid Monsters kommende 4K-kabel en smart finesse vi ikke har sett før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finner du alle våre IFA-nyheter!

Monster-kabelen viser oppløsningen

På den ene enden av pluggen har nemlig Monster lagt til noen LED-dioder som viser om kabelen sender et standard SD-, HD- eller 4K-signal.

Med mindre du er langt over snittet interessert er det kanskje ikke så viktig, men for deg som sitter på et anlegg du allerede har brukt mye penger på kan det være midt i blinken. LED-diodene vil jo gjøre det langt enklere å avsløre eventuelle feil du måtte ha gjort innstillingsmenyen på avspillerenheten.

Monsters ISF-sertifiserte 4K HDMI-kabel, her i SD-kvalitet. Foto: Øyvind P
Monsters ISF-sertifiserte 4K HDMI-kabel, her i HD-kvalitet. Foto: Øyvind P
Monsters ISF-sertifiserte 4K HDMI-kabel, her spiller den av 4K-materiale. Foto: Øyvind Paulsen

Se hvordan det virker her:

Kablene er forøvrig ISF-sertifisert, og vil garantert bli litt dyrere enn de billigste alternativene.

I følge den norske importøren Interconnect ser det ut til at Europa-prisene på de nye Monster ISF-kablene med LED-dioder vil være som følger:

  • ISF 2000 HD (Dette er også den raskeste med overføring på 21 Gbps) fås i lengder fra 1,5 til 10,7 meter. Anslått pris i Europa vil ligge på fra 1350, til 3000 kroner for det lengste alternativet.
  • ISF 1250 HD (17.8 Gbps) fås i lengder fra 1,5 til 10,7 meter, og vil ligge på rundt 900, til 1950 kroner for den lengste.
MERK: Det skal også komme en rimeligere versjon kalt ISF 750 HD på lengder fra 1,5 til 4,9 meter, men den vil altså ikke ha LED-diodene. Prisen antas her å ligge på rundt 525,00 til 1350 kroner.

FLERE TEKNOLOGI-NYHETER: Her finner du alle IFA-nyhetene på ett sted