Den spiller høyt, og punchen i bassen vil gjøre deg glad og naboen sur. Foto: Per Ervland
Den spiller høyt, og punchen i bassen vil gjøre deg glad og naboen sur. Foto: Per ErvlandVis mer

Monster: Beatbox by dr.dre

Suksessen var et faktum når Monster lot dr.dre justere lyd og design på sin hodetelefonserie. Nå kommer ghettoblasteren.

Den bærbare partyboksen er definitivt ingen skjønnhet, og bærer tydelig preg av at det er lyden som har stått i fokus.

Se også:
Test: Beats by dr. dre og
Uknuselige Monster Jamz

Vi fikk såvidt sett på Beatboxen under årets IFA-messe, og nå nærmer den seg altså norgeslansering. Førsteinntrykket var definitivt fristende, det er deilig når noen tar den helt ut, og ikke bryr seg om hva designpolitiet sier.

Bass, bass, bass

Hører du mest på klassisk musikk og roliger arier er neppe dette noe for deg, her er det nemlig punch i lyden som teller.

Vår lille seanse med Beatboxen var dessverre alt for liten til å lage en ren test, men vi konstaterer at anmelderen til PCmag bekrefter våre førsteinntrykk: Den får nemlig svært god kritikk når det gjelder kraftfull lyd, og ikke minst at bassen føles balansert selv når du spiller svært høyt.

Den spiller høyt, og punchen i bassen vil gjøre deg glad og naboen sur. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland


Beatboxen fungerer selvsagt både med iPoder og iPhoner, og du får også en AUX-inngang på baksiden som kan brukes i nødsfall. Det følger også med en liten fjernkontroll for volumstyring.

PCmag trekker imidlertid litt for at du ikke får full menystyring via fjernkontrollen. I praksis kan du kun starte, stoppe, spole og skippe til neste låt. Det går altså ikke an å skifte til en annen artist, eller velge et nytt album uten å trykke direkte på iPhonen. Dette er litt uforståelig på et nytt produkt i dag, så her gjelder det altså å ha spillelistene på plass før festen begynner. Selve enheten har forøvrig kun en av/på-knapp og volum-kontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ser du på bildene bør du merke deg Beatboxens form. Valget av skrå hjørner er nemlig gjort helt bevisst, slik at Beatboxen skal gi god lyd, selv om den blir plassert i et hjørne av festlokalet.

Prisen i Norge er foreløpig ikke kjent, men i utlandet koster den 450 dollar.

Blir Beatbox for tøff for deg? Da anbefaler vi vår test av Philips Fidelio DS9000 som også låter svært bra.

Kilde: IFA-2010 og PCmag