Monaco Grand Prix Racing Simulation 2:Rå Formel 1-simulator

Har du noen gang drømt om å sitte i cockpiten på en F1-bil og føle farten, stemningen og adrenalinet strømme? Monaco Grand Prix Racing Simulation 2 kan dessverre ikke gi deg alt, men selv DinSides bilredaksjon er imponert!

Monaco Grand Prix er laget av UbiSoft, og det er tydelig at de har hatt hjelp av noen som kan alt om Formel 1. Noe av det som går igjen i spillet er at de har fått med seg det som kan fås med.

Selv om spillet best kan betegnes som en simulator, er det gjort mye for å få med seg alle brukergrupper. Det finnes mange innstillinger, som gjør det mulig å variere vanskelighetsgraden veldig. Alt fra helt enkelt, der du knapt trenger å styre, til ekspert, der du helst bør ha 10 års erfaring fra en ekte cockpit!

Meget god brukerveiledning

Nervepirrende kjøring i Monaco Vis mer

Spillet er enkelt og intuitivt å starte. God navigasjon og enkelt brukergrensesnitt gjør at du kan få mye ut av spillet, også uten å lese bruksanvisningen.

Men i dette spillet kan det faktisk lønne seg å lese boka, for Monaco Grand Prix leveres med den beste brukerveiledningen jeg har sett. Den inneholder både historisk informasjon om Monaco Grand Prix, en beskrivelse av forberedelsene til F1-løp og hvordan du best skal justere bilens egenskaper. Det er også en utførlig forklaring for hvordan du skal kjøre bilen til det maksimale.

Det siste punktet er viktigst for de som virkelig skal sette seg inn i spillet. Når du kommer til det punktet at du skal kjøre løpet, kan du velge å sette opp bilen. Her er det et utall av variabler, der du kan justere alt fra hvor mye bensin du skal ha i tanken, til antall grader vinkling vingene skal ha. I tillegg kan du justere dempere (separat for hvert hjul!), hvor høyt bilen skal ligge, girboksens utveksling og vinkelen på hjulene.

Kjørelærer

Høy hastighet på Monza-banen i Italia Vis mer

Etter at du har lest brukerhåndboka og fått med deg alt om hvordan du kjører Formel-1, kan du prøve det ut. Spillet har en god funksjon for å gjøre dette med en kjørelærer.

Kjørelæreren kjører foran deg, og viser hvilken kjørebane det er best å velge, hvilket gir som er best og den optimale hastigheten. Og det er ikke mulig å kjøre inn i læreren, noe som kan være kjekt. Han venter også på deg når du havner ut på viddene.

En annen mulighet for å øve deg, er å kjøre mot deg selv. Da kjører du først en runde på en hvilken som helst bane, og spillet registrerer hvordan du kjører.

Når du så vil prøve igjen, kan du kjøre mot deg selv, slik du kjørte sist. Da vil du se din egen bil, som blir kalt ”ghost driver”, kjøre på samme bane. Du kan heller ikke krasje med deg selv. Det kan faktisk være tilfredsstillende å bli kjørt fra, når du vet at det faktisk er deg selv!

God troverdighet

Vi testet spillet på en råtass av en maskin i dataredaksjonen (400 MHz Pentium II), og det gikk selvsagt knirkefritt, selv med full grafikk. Produsenten anbefaler en 166 MHz Pentium med 32 MB minne som minimum.

Grafikken er veldig bra, gode detaljer og en bakgrunn som er meget realistisk. Spesielt imponerende er det når du kjører i Monaco, der byen ser meget ekte ut.

Lyden fra motoren er også meget troverdig. Alt dette gjør at du blir både oppslukt og engasjert. Men så kommer det viktigste: Er kjøreopplevelsen troverdig?

For å svare på det, har vi bedt Jan Harry Svendsen i DinSide Bil komme med en ekspertuttalelse etter å ha prøvd spillet.

– Jeg er meget imponert over spillets troverdighet. Lydene høres realistisk ut, og bilens kjøreegenskaper er også gode. Alle banene som kan kjøres er så nær virkeligheten som mulig. Det eneste som er synd, er at man er nødt til å bruke ratt og pedaler for å få den rette følelsen, tastatur er ikke det samme!

50-talls Formel 1 for nostalgikere Vis mer

For virkelige entusiaster, er det mulig å spille med biler fra 50-tallet! Da er riktig nok antall innstillinger redusert kraftig, og du har bare én bane å kjøre på, men det er likevel et morsomt tillegg.

Monaco Grand Prix har altså mye å tilby både begynneren og eksperten. Men det må tas med at dette er mer en simulator enn et spill. For de som ønsker seg rå action og arkadespill, finnes det bedre alternativer.