Mobx USB Booster øker strømstyrken

Lader telefonen og nettbrettet raskere via USB-porten.

Hvis du har en iPad har du sikkert lagt merke til at det står "Lader ikke" i høyre hjørne, dersom du bruker den mens den er tilkoblet USB-porten i PC-en eller Mac-en din. Skrur du den av, vil den lades, men det vil gå tregt.

Årsaken ligger i selve USB-porten. Den er laget for både å forsyne tilkoblede enheter med strøm, og for å overføre data samtidig. Derfor er vanlige USB-kontakter sperret til 0,5A.

Men hva om USB-kontakten kunne gjøres om til en ren strømutgang?

Øker strømstyrken ved hjelp av en plugg

Det er her Mobx USB Booster kommer inn i bildet. Det er en USB-plugg som sitter mellom PC og den tilkoblede mobilen eller nettbrettet, og som øker strømstyrken til inntil 1,4A. Dataoverføring må du imidlertid klare deg uten, så lenge Mobx er aktivert.

Skulle du ønske å overføre data, kan den lett deaktiveres ved hjelp av knappen på toppen.

Det som egentlig skjer er at de to midterste lederne i USB-kontakten isoleres - det er disse datatrafikken går over. Når PC-en ikke får kontakt med disse, økes strømstyrken automatisk. Enkelte PC-er har faktisk allerede denne muligheten innebygd.

LITEN TASS: Mobx USB Booster tar ikke store plassen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LITEN TASS: Mobx USB Booster tar ikke store plassen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Fungerer fint

Vi har testet den lille dingsen, og den fungerer. Det var for eksempel mulig å lade vår iPad 2 samtidig som vi brukte den, og batterinivået steg fra 2% til 12% på rundt 20 minutter. Lading av en iPhone gikk også merkbart raskere, men merk at effekten kan variere, avhengig av hvilken mobil du har. Ifølge TTMicro, som står bak produktet, kan du i noen tilfeller oppnå dobbel så rask lading i forhold til å bruke USB-porten direkte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Produktet er laget for PC-bruk, og produsenten går ikke god for effekten hvis du kobler den til USB-kontakter i biler eller TV og annen elektronikk.

Mobx USB Booster koster uansett 149 kroner, du finner mer informasjon hos leverandøren.

Oversikt: DinSides produkttester