Mobiltelefon og PalmPilot i en enhet

Vi har sett kombinasjoner av mobiltelefoner og datamaskiner før, men markedet har egentlig aldri helt tatt av. Nå lanserer QualComm en blanding av mobiltelefon og PalmPilot, og dét kan godt bli en salgssuksess.

Mobildatamaskinen som er vist frem er tilpasset det amerikanske markedet, og kan ikke benyttes i Europa i det hele tatt. Den bruker cdma (code division multiple access), men det skulle ikke forundre oss om en eller annen produsent av mobiltelefoner plukker opp en lisens og begynner å produsere telefoner som også kan benyttes i Europa.

Tusen programmer

Hovedgrunnen til at akkurat denne enheten kan bli en suksess, er at den baserer seg på en minidatamaskin som allerede har svært mange brukere. Kjøpere vil derfor møte det samme grensesnittet som de er vant til, og de vil få de samme synkroniseringsmuligheter med PC som på en vanlig PalmPilot. Men det kanskje aller viktigste momentet er at brukerne er sikret tilgang på programvare og oppdateringer fordi brukermiljøet er stort.

TelefonPalmPiloten har innebygget tidsplanlegger, epostprogram og nettleser. I tillegg er det faktisk mer enn tusen forskjellige programmer til PalmPilot som kan brukes direkte. Du vil også finne en rekke funksjoner som integrerer de forskjellige delene. Du kan f.eks. dobbeltklikke et navn i telefonboken for å slå nummeret.

QualComm regner med å slippe enheten på markedet en gang til neste år. Prisen er enda ikke offentliggjort. Europeiske gadget-freaker må nok belage seg på å vente enda litt lenger før drømmen om den ultimate kommunikasjonsenheten blir realisert.

Artikkelen fortsetter under annonsen