Mitt første tre

Jeg har aldri planta et tre, men nå tror jeg at jeg vet åssen det føles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tampen av sommeren skrev jeg om Local Cooling, en applikasjon som ikke bare hjelper deg å spare litt strøm på datamaskinen din, men også lar deg følge med på akkurat hva dine besparelser betyr i watt, olje og trær. Dette var altså i midten av august, og på den tiden var jeg fremdeles langt unna - årevis virket det som - å spare energi nok til å tilsvare et helt tre.

Det viste seg altså å gå på tre måneder.

image: Mitt første tre

Noen praktiske omveltninger i livet mitt har det ikke betydd - Local Cooling har kun vært installert på jobbPCen. Hjemme nyter jeg forresten godt av varmen datamaskinene mine genererer på høst- og vinterstid - strøm går uansett med til fyring der - og programmet fungerer kun på Windows XP, noe jeg ikke har på datamaskinene i heimen.


JobbPCen stod tidligere på døgnet rundt, men etter at Local Cooling tok over strømsparingen min slår nå skjermene seg av dersom jeg er borte fra PCen i mer enn fem minutter. Det eneste jeg ellers gjør er å manuelt slå av PCen når jeg går for dagen. I tillegg til at dette åpenbart senker strømforbruket blir brannfaren mindre og maskinen får en frisk start på morgenen. Og når det gjelder temperaturen i lokalet, vel - det er som regel for varmt her hele året.

Som bonus sitter jeg igjen med bittelittegrann god samvittighet - og kanskje et tre får stå i fred et sted.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!