"Mistet" partisjon

Hei,

Etter at jeg la inn Linux (Knoppix) "forsvant" den ene partisjonen min. Den kan sees fra linux, men jeg har ikke rettigheter der. Nå får jeg ikke sett partisjonen i Windows, og den viser seg som en "ukjent partisjon, NTFS" i Disc Manager.

Har du noen ide på hvordan jeg skal få tilbake partisjonen i Windows uten å formatere på nytt?

Hilsen Ole

Datadoktoren svarer

Hei,

Du har sannsynligvis fått en skadet partisjonstabell på maskinen din. Dette kan være ganske alvorlig, ettersom dette er selve listen som holder styr på partisjonene . Hvis den er ødelagt får du nettopp problemer med tilgang på partisjonene dine.

Det mest drastiske er å starte opp fra Windows-CDen din, velge "recovery console"/Gjenopprette tidligere installasjon, og så å skrive det magiske "ordet" "fixmbr." Problemet er at dette også fjerner oppstartsprogrammet for Linux fra maskinen din.

Det finnes mange forskjellige diskprogrammer der ute som kan hjelpe deg med å få tilbake partisjonen på andre måter, men disse må du regne med å betale en del penger for.

Blant disse er for eksempel Norton systemworks og Active partition recovery. Du kan også forsøke med gratisprogrammet PC Inspector.

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar