Mistet koden til nettverket


Hei, jeg har en datamaskin med trådløs ruter med kode for å koble seg opp, nå har jeg fått en maskin til men jeg har mistet koden. Er det mulighet til å finne koden på nytt?

Roar

Datadoktoren svarer

Heisann!

Å finne koden kan være kronglete med mindre du er en god cracker som liker en utfordring. I ditt tilfelle vil det nok så avgjort være enklest å gå inn i selve ruterens oppsett og sette nytt passord.

Deretter må du selvfølgelig gjøre om passordet på din gamle PC, og i tillegg bruke det på din nye for å få koblet opp trådløst.

Hvis du heller ikke husker administrasjonspassordet til ruteren er det litt verre. I så fall er det like greit å bruke svenskeknappen, også kjent som "reset"-knappen, på ruteren. Den vil tilbakestille ruteren til fabrikkinnstillinger, og du kan da logge på med standardpassordet. Svenskeknappen kan av og til være vanskelig å finne eller komme til, sjekk bruksanvisningen dersom du får problemer.

Husk for øvrig at sistnevnte løsning vil tilbakestille ALLE forandringer du opprinnelig har gjort i ruteren, så du må altså gå gjennom hele oppsettet på nytt.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar