Misfornøyd med bredskjerm

Hei,

Jeg har fulgt trenden og anskaffet en widescreen-skjerm (21,5"), i den tro at jeg da skulle få en skjerm som var min gamle 17" overlegen på alle måter.

Men nei, så vel var det ikke. Det viste seg dessverre at ved den anbefalte oppløsning på 1920x1080 piksler, ble mye av skriften på programmer etc. så liten at den er nærmest uleselig .

Etter hva jeg forstår, er LCD-skjermer fysisk designet for en bestemt oppløsning, og slik sett uten noen reell endringsmulighet. Ved å velge en lavere oppløsning kan en riktignok øke skriftstørrelsen noe, men da dette resulterer i fortegnelse av innholdet, er det i realiteten ingen brukbar metode.

Mitt spørsmål er derfor: Finnes det virkelig ingen løsning på dette problemet? Hvis ikke, så er det for meg komplett uforståelig at widescreen-skjermene til de grader har overtatt markedet.

Hilsen Alan

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er ingen løsning på dette problemet, og din erfaring understreker at det er viktig å sjekke skjermen, eller i det minste format og størrelse før man kjøper. Du har kanskje en angrefrist på kjøpet ditt?

Hva brukerne mener er passe størrelse på skrift og andre elementer i brukerflaten varierer sterkt. Derfor finnes det skjermer i 20" - 24" området med oppløsning fra 1600 x 900 og opp til 2048 x 1152.

Grunnen til at 1920 x 1080 har blitt så utbredt har nok lite med brukervennlighet å gjøre. Vi mistenker at årsakene er at dette kan profileres som "Full HD" i markedsføringen, samtidig som man får flere skjermer ut av råmaterialene under produksjonen.

Et anerkjent bredformat er 1920 x 1200 på 24", som også vi som ikke er pur unge med falkeblikk kan leve med. Men da må du regne med å betale litt mer. 1680 x 1050 på 22" er også lettlest og en del rimeligere.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar