Miro er et gratisprogram for video som lar deg finne, se og konvertere videofiler.
Miro er et gratisprogram for video som lar deg finne, se og konvertere videofiler. Vis mer

Miro - last ned og konverter filmer

Alt-i-ett-gratisprogram for video.

Publisert
Sist oppdatert

Det er faktisk tre og et halvt år siden vi første gang skrev om Miro, som den gangen het Democracy Player, men som skiftet navn sommeren 2007.

Siden den gang har gratisprogrammet stadig blitt videreutviklet, og nyeste versjon er i skrivende stund v3.5. Miro er basert på åpen kildekode som alle kan laste ned og bidra til, og programmet er tilgjengelig både for Windows, OSX og Linux.

Nytt i versjon 3.5 er støtte for videokonvertering til bærbare enheter. Dette gjøres lett som en plett i programmet, der du velger hva slags enhet du vil konvertere til (f.eks. en gitt telefonmodell, iPad etc.), og hvor du deretter kan overføre den nye videofila på vanlig vis; uavhengig av opprinnelig filformat.

Støtten for filtyper er imponerende, og Miro kan spille av det aller, aller meste. Du kan få programmet til å spille av en fil du har lagret på harddisken, eller spille av nettinnhold direkte.

Miro - last ned og konverter filmer


Abonnér på kanaler

For det er nettopp nettinnhold som står i sentrum. Miros kjernefunksjonalitet ligger i at du kan abonnere på "kanaler" (i praksis video-RSS-feeder), og via en hendig guide kan du velge og vrake i tusenvis av dem. Blant de mest populære er TED Talks (en av flere nettsider som gjør deg smartere), Ubunter (Linux-tips-videoer) og Earth-touch (naturvideoer i HD-oppløsning).

Når du abonnerer på en kanal, kan du også angi om du vil at programmet automatisk skal laste ned nytt innhold så fort det publiseres, og Miro kan også slette eldre videofiler slik at du slipper å ende opp med et gigantarkiv.

Programmet har også en innbakt BitTorrent-klient som starter nedlastingen med ett trykk. Når du kjører Miro første gang finnes det en liten håndfull BitTorrent-nettsteder med lovlig innhold der allerede, men det er selvsagt mulig å legge inn flere nettsteder som kilder.

Miro - last ned og konverter filmerSøk etter videofiler

Innbakt er også en søkefunksjon, som søker i en rekke videonettsteder samtidig, deriblant f.eks. YouTube. Det er også fullt mulig å laste ned YouTube-filmer (også i HD) slik at du har dem lagret på harddisken til når du ikke har nettilgang, og som nevnt er det fullt mulig å konvertere fila til en bærbar enhet med et par musklikk. I tillegg kan du gjøre et søkeresultat til en kanal du kan abonnere på, slik at du automatisk får opp nye videoer som

Selve avspilleren har de vanlige funksjonene som spoling, lydstyrke etc., og Miro husker også hvor du stoppet sist du så en video slik at du kan gjennoppta tittingen på samme punkt. Programmet støtter også undertekster, men kun dersom du har lagret dem på harddisken - her kunne de med fordel sett til Boxee, som støtter underteksttjenester på nettet slik at undertekstene bare lastes ned og vises uten at du trenger å anstrenge deg nevneverdig.

Ikke bare videofiler er støttet i Miro - du kan også abonnere på podcasts og spille av lydfiler. Av andre funksjoner kan nevnes deling i sosiale nettverk, mulighet for å importere eller eksportere feeds (kanaler) etc.

Miro er også tilgjengelig med norsk oversettelse og kan lastes ned gratis fra http://www.getmiro.com/.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer