Miranda - den perfekte Messenger-erstatteren?

Minimalistisk og uten dilldall, men kan skreddersys til fingertuppene.

Mange av oss har gjort oss helt avhengige av å kunne sanntidskommunisere via tastaturet med venner og kolleger. Mest populær er MSN-nettverket, og klienten Windows Live Messenger (tidligere MSN Messenger), men det finnes mange alternative meldingsnettverk.

I det siste har flere og flere også begynt å bruke den interne chatte-muligheten i Facebook.

Business and pleasure

I DinSide bruker vi Messenger først og fremst som arbeidsverktøy. Mange av oss jobber "ute i felten" eller fra hjemmekontor, og da blir Messenger selve bindeleddet mellom oss. Vi sier hei når vi logger oss på om morgenen, diskuterer og arrangerer møter via Messenger.

Til dette formålet var gamle Windows Messenger et glimrende verktøy. Dette var en minimalistisk versjon av MSN Messenger, som fulgte med som standard i Windows XP. Vista-brukere blir nå henvist til Windows Live Messenger, som er en klient med litt annet fokus, med effekter og reklame som kan oppleves som forstyrrende i jobbsammenheng.

Enkelt og oversiktlig

Heldigvis er det mulig for andre messenger-klienter å kommunisere gjennom MSN-nettverket, og Miranda er en av disse alternativene. Den er basert på åpen kildekode, og bak et minimalistisk og oversiktlig grensesnitt befinner det seg enormt mange muligheter for skreddersøm.

Ikke bare kan du bestemme utseendet på alt fra menyer til offline-meldinger, du kan skreddersy hvordan hver enkelt kontakt skal opptre i listene dine, og hva du og kontaktene dine blir gjort oppmerksom på, og får med seg av aktiviteter og meldinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her setter nesten bare fantasien grenser:

Miranda - den perfekte Messenger-erstatteren?


Støtter flere nettverk

Miranda kan dessuten også kommunisere med kontakter som bruker andre meldingsnettverk, og du kan samle dem i én liste om du vil, og gruppere på familie, venner, kolleger osv. Blant nettverkene som støttes i versjonen vi har testet, finner du blant andre AIM, Jabber, ICQ, IRC, MSN, Yahoo og Gadu-Gadu.

Hvis du synes dette høres fristende ut, anbefaler vi deg å prøve Miranda. Den lastes ned og installeres på en blunk. Mer informasjon og nedlastingslenke finner du på www.miranda-im.org.