Minus - enklere fildeling får du ikke

Filer på inntil 2 GB kan deles superenkelt og gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du behov for å dele store filer med andre på enklest mulig måte? Da bør du stifte bekjentskap med nettjenesten Minus. Dette er sannsynligvis den aller enkleste måten å dele store filer på, inntil 2 GB per fil, totalt 10 GB kan du dele om gangen.

Dette er langt mer enn andre fildelingstjenester tilbyr (med unntak av bittorrent-løsninger), og vi har enda til gode å se tjenester som er like enkle i bruk.

Dra og slipp

Du merker bare filene du vil dele i Utforsker, deretter drar du og slipper dem over til upload-feltet på minus.com - altså direkte gjennom nettleseren. Deretter genereres lenker til både de individuelle filene, og til en virtuell mappe som inneholder dem alle.

image: Minus - enklere fildeling får du ikke


Disse lenkene kan man så dele på forskjellig vis, for eksempel direkte til sosiale nettverk, via epost, eller man kan bygge dem inn i blogger og lignende. Minus.com har innebygd avspiller for mediefiler og PDF-filer. Etter hvert vil også støtte for office-dokumenter komme på plass, ifølge utviklerne.

image: Minus - enklere fildeling får du ikke


Det finnes også en egen desktop-applikasjon (Mac/Windows/Linux) som du kan bruke, for eksempel hvis nettleseren din ikke støtter HTML5. Det er nemlig et krav for webversjonen (siste versjon av alle de mest brukte nettleserne støtter HTML5). Det finnes også en app for iPhone og Android som lar deg dele innhold direkte fra mobilen.

Helt anonymt

Det beste av alt er at du ikke behøver å registrere deg for å bruke tjenesten. Men hvis du gjør det, får du blant annet et mer permanent tilholdssted for filene du deler. Uregistrerte brukere må nemlig tåle at filene deres slettes automatisk etter 30 dager. Det er imidlertid lenge nok for mange av oss.

Minus.com har også betalingsmodeller, for de som ønsker mulighet for større filer og trenger mer enn 10 GB lagringsplass.

Du finner mer informasjon om tjenesten på Minus.com

Oppdatert påsken 2012

Samleside: Fildeling.