Minneoppgradering

Jeg har en Packard Bell Club 2560, 566Mhz Celeron, 64 MB RAM, med innebygd grafikkort på et hovedkort som heter Houston atx. Jeg vil oppgradere minnet, med å kjøpe en 128 MB brikke. Sendte en mail til Packard Bell om dette, og fikk til svar at jeg skulle kjøpe "d.ram, 100pc" . Det jeg lurer på er, om d. ram og sdram går for det samme, og om det vil bli noe problem om jeg kjøper pc133 ram og setter sammen med min gamle 64MB brikke. ( Tenkte det kunne være lurt å kjøpe pc133 med tanke på at jeg kanskje kan bruke dette i en evt. ny maskin.)

Hilsen Trygve.

Datadoktoren svarer:
Jeg ser at du har en relativt ny PC, og til den skal du bruke SDRAM med PC100 standard. Her har kundeservice uttrykt seg litt klossete. Når det gjelder å blande minnebrikker med PC100 og PC133 er ikke dette noe produsentene anbefaler, siden systemet da kan bli ustabilt. PC133-brikker kan gjerne brukes i hovedkort som bare støtter opp til PC100-minne siden minnebrikkene også er nedoverkompatible, men da ikke i kombinasjon med PC100 minnebrikker.

Med dagens billige minnepriser kan det kanskje være like greit å selge din 64MB PC100-brikke til en kamerat og heller kjøpe en 256MB PC133 minnebrikke. Disse koster rundt 1000,- kroner i de fleste nettbutikker, og da vil du ha en kraftig minnebrikke som du også kan bruke i et fremtidig system.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alle spørsmål og svar