Minitastatur for go'stolen

Går du med planer om din egen stue-PC? Da trenger du et trådløst tastatur. Det dukker nå stadig opp nye løsninger, og vi har tatt en titt på en meget kompakt modell med innebygd museløsning.

 Foto: BEL
Foto: BELVis mer

Svært mange nye bærbare PCer og grafikkort leveres med TV-utgang. Det betyr at du kan bruke TVen som skjerm istedenfor en tradisjonell monitor. Ikke noen god løsning for tekstbehandling, men bør være høyaktuelt for surfing på nettet, videoredigering, DVD og multimedia. Med et trådløst tastatur med innebygd mus, er det bare å slå seg ned i sofakroken.

Trenden med trådløse tastaturer har pågått lenge på andre siden av Atlanteren, og nordmenn som har latt seg friste har måttet klare seg uten ÆØÅ. Hyggelig er det at slike løsninger nå begynner å komme i norsk utførelse.

Kompakt og behagelig løsning

Øverst til venstre og høyre finnes anretninger som gir deg full musefunksjonalitet Foto: BEL
Øverst til venstre og høyre finnes anretninger som gir deg full musefunksjonalitet Foto: BEL Vis mer

Anykey fra BTC er et trådløst tastatur i kompaktklassen. Tastaturet måler 30 x 18 cm, og kan minne om tastaturer som du finner på bærbare PCer. I tillegg har tastaturet innebygd trackball (kule som gir deg musestyring), samt høyre og venstre museknapp. I motsetning til andre løsninger som vi tidligere har omtalt (se nederst i artikkelen), har ikke dette tastaturet såkalte hurtigknapper til multimedieprogrammer.

I tillegg blir tastaturet levert med en infrarød mottaker som kobles til PCens tastatur og museinngang (PS/2). Denne mottakeren har en ledning på litt over en meter, slik at den ikke behøver å stå i umiddelbar nærhet av selve PCen. Dette er nyttig hvis du for eksempel ønsker å plassere PCen inne i et skap. Tastaturet fungerer 100% som et vanlig tastatur; ingen installasjon av drivere er nødvendig.

Mottakeren er på størrelse med en sigarettpakke, og kan plasseres inntil en meter fra PCen. Foto: BEL
Mottakeren er på størrelse med en sigarettpakke, og kan plasseres inntil en meter fra PCen. Foto: BEL Vis mer

Tastaturet har en rekkevidde på fem meter, og vi hadde ikke noen problemer med å få kontakt med PCen selv om vi forandret vinkelen temmelig mye. Responsen ble litt dårligere når vi flyttet oss lengre unna skjermen. Fem meter bør være innenfor vanlig sitteavstand fra TVen, men kan kanskje være litt i snaueste laget hvis du for eksempel vil styre en presentasjon på en storskjerm.

Vekten er 570 gram, inkludert batteriene. De tre AAA-batteriene har en oppgitt levetid på 300 timer.

Vår følelse

Tastene sitter litt for tett til at du klarer å skrive like fort som på et vanlig tastatur, men det er som sagt ikke for tekstbehandling du kjøper dette tastaturet. For øvrig er tastene behagelige, og tastaturet i sin helhet er svært støysvakt. Vi likte derimot ikke at vi måtte trykke trackballen litt ned for å få den til å fungere i alle retninger.

Tastaturet importeres av Advance AS,som kan kontaktes på tlf 23 24 66 20. Du kan også kjøpe tastaturet fra Andresen Data. Prisen er oppgitt til 615 kroner, inklusive mva.

Vi har tidligere omtalt andre trådløse tastaturer i disse artiklene:
Ruwido - trådløst multimediatastatur
Tastatur for sofasurfere