Miniprogrammene er tilbake i Windows 8, takket være et lite gratisprogram.
Miniprogrammene er tilbake i Windows 8, takket være et lite gratisprogram.Vis mer

Miniprogrammene tilbake i Windows 8

Gratisprogram fikser biffen.

Gadgets - eller miniprogrammer - var sentrale i Windows Vista og Windows 7, inntil Microsoft av sikkerhetsårsaker besluttet å fjerne dem. Det viste seg nemlig at systemet hadde visse elementer som potensielt kunne gjøre PC-en din sårbar for angrep utenfra.

Tilbake igjen

I Windows 8 har du den nye startskjermen, med såkalte levende fliser som kan vise sanntidsinformasjon om vær, e-poster, bilder og lignende. Dette systemet erstatter behovet for miniprogrammer for mange, men ikke alle - spesielt ikke deg som liker å jobbe på "gamlemåten" med skrivebordet i sentrum.

8gadgetpack er navnet på et gratisprogram som bringer de klassiske miniprogrammene tilbake til skrivebordet - både miniprogrammene fra Microsoft, men også nye laget av tredjepart. Totalt 48 miniprogrammer kan du velge mellom, inkludert svært nyttige Clipboarder som gjør det mulig å ha mange utklipp på utklippstavlen samtidig:

Clipboarder sørger for å ta vare på flere elementer på utklippstavlen. Bare klikk på det du ønsker skal være aktivt (og som kan limes inn ved hjelp av CTRL-V)
Clipboarder sørger for å ta vare på flere elementer på utklippstavlen. Bare klikk på det du ønsker skal være aktivt (og som kan limes inn ved hjelp av CTRL-V) Vis mer


– Ikke farlig

Utviklerne bedyrer at systemet ikke utgjør noen større sikkerhetsrisiko enn vanlige Windows-programmer, og mener at oppdaterte et oppdatert sikkerhetsprogram (som innebygde Windows Defender i Windows 8) uansett sørger for å stoppe eventuelle trusler som måtte oppstå.

Du finner mer informasjon og kan laste ned 8gadgetpack gratis fra 8gadgetpack.bplaced.net.

Les også: De mest populære startmenyene for Windows 8