Midtown Madness er tilbake!

For noen år siden leverte Microsoft et kjempepopulært spill som dreide seg om villmannskjøring i Chicago. Men det var jo ikke nok – så nå kan du fortsette galskapen i London og San Francisco!

Publisert

Midtown Madness ligner ikke andre kjørespill. De fleste bilspillene på markedet handler om Formel 1, rally eller andre, realistiske og vanskelige motoridretter. Det var derfor svært oppfriskende å kunne hoppe inn i en eller annen masseprodusert bil og svi gummi i Chicagos gater, med politiet i hælene og fotgjengere som løper for livet.

Del to av Midtown Madness er på en måte en kjempetilleggspakke. Det betyr at lite har forandret seg i spillets kjerne, men innholdet er blitt kraftig utvidet. Nå har du nemlig to byer å velge mellom, San Francisco med sine bratte bakker og Golden Gate-broen, samt London med trange gater, dobbeltdekkere og undergrunnsbane. I tillegg inneholder spillet mange nye biler og kjøremoduser. Likevel ser det ikke så forskjellig ut fra det første spillet – ved første øyekast.

Nyhetene

De to byene er selvsagt den største nyheten i Midtown Madness 2. Både London og San Francisco er svært realistisk gjenskapt, og i mye større omfang enn Chigago var i det første spillet. Det tar timer å oppdage alle hemmelighetene og strøkene i de to byene, og det er helt utrolig hvor mange detaljer utviklerne har fått med seg. Du kan suse forbi Big Ben, tvers gjennom Trafalgar Square og inn i Soho-gatene. Hvis du vil, kan du like gjerne kjøre ned i tunnelene til undergrunnsbanen. San Francisco er selvsagt fremstilt like imponerende, med alle de velkjente landemerkene, trikkene og havnen.

Midtown Madness er tilbake!

For å kjøre trenger du biler, og Midtown Madness 2 byr på nok av dem. Du får alle kjøretøyene fra det forrige spillet, pluss ti nye – blant annet Audi TT, en brannbil, en London-drosje og en buss. Alle finnes selvsagt i flere farger og designmønstre, selv om noen av dem er låst inntil du kommer et stykke inn i spillet.

Spillet har også fått en ny modus, kjent som Crash Course. Her er oppdraget å utdanne deg til å bli enten en taxisjåfør i London eller stuntkjører i San Francisco. Du får en rekke oppdrag som innebærer hensynsløs kjøring i byene – for å bevise at du er god nok til å få jobben.

Ellers får vi alle de velkjente ingrediensene i spillet som cruise-modus, blitz- og checkpoint-modusene, som setter deg opp mot klokka og motstandere, samt circuit races, hvor du er nødt til å kjøre på begrensende baner i bykjernene. Flerspillermulighetene er også inkludert, både for lokalt nettverk og Internett. Du kan blant annet spille Cops & Robbers-varianten, hvor du og en motstander må stjele/beskytte gull som befinner seg et eller annet sted i byen.

Dobbelt så moro

Er du kjent med Midtown Madness fra før, vil du kjenne igjen spillet umiddelbart. Ingenting er annerledes i del to, alt er bare bedre. Utenom de mest åpenbare nyhetene som byene og bilene, er også grafikkmotoren blitt noe forbedret (men ikke så mye), og kjøreegenskapene er også blitt mer realistiske.

Visuelt er Midtown Madness 2 meget vellaget, men ikke det beste vi har sett. Teksturene er til tider nokså uklare, og alle bilene utenom din egen har få detaljer. På den annen side har designerne gjort en så fantastisk jobb med å gjenskape byene, at vi kan tilgi dem det meste. Musikken er også meget bra, og forskjellig fra by til by. En lydrelatert ting som likevel irriterer er den elendige stemmen til din kjørerlærer i London-utgaven av Crash Course. Microsoft har vel råd til å leie en ekte engelskmann til å spille inn stemmen?

Alt tatt i betraktning er Midtown Madness 2 en verdig oppfølger til originalen. Alle som likte det første spillet bør absolutt kjøpe del to, og det samme gjelder de som ikke fikk med seg eneren. Det er rett og slett svært morsomt – ikke spesielt realistisk og ganske umoralsk, men likevel utrolig gøy. Spillet lang levetid, har ikke minst takket være de mange modusene, flerspillermulighetene og et levende Internett-miljø som legger ut nye biler og annen moro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer