MIDI/Synth

Denne delen av systemet er basert på en 64-stemmers sample-basert synth. Lyddata lagres i eget minne, som er på 4 MB innebygget. Det kan utvides med opptil 32 MB i en SIMM-sokkel på kortet, som gir 36 MB totalt lydminne.

Både avspilling av standard MIDI-filer og demoer med skreddersydde lydsett låt meget bra. Standardlydene er lisensiert fra Roland, og låter som en enkel versjon av SoundCanvas. Dette er i praksis malen for alle General MIDI-filer i spill og multimedia, og du kan også kjøpe masse ferdig musikk i dette formatet. Dette er først og fremst beregnet på akkompagnement til underholdningsbruk.

MIDI/Synth


Det er mulig å laste opp alternative lyder i minnet, og det følger med en god del på installasjonsCDen. I tillegg kan du laste inn lyder i DLS-format, eller lage dine egen lyder med programvaren som følger med.

Vi hadde litt problemer med konverteringen fra lydoppsett i DLS-format, men fant ikke ut hva dette skyldtes. Symptomet var at notene hang seg opp.

MIDI/Synth


Du kan også "bygge" dine egne instrumenter, basert på egne samples. Du kan importere Wav-filer, legge disse ut til utvalgte tangenter og anslagsstyrker, og justere en rekke parametre for hvordan lyden skal oppføre ved dynamisk spilling.

Videre til Audio og effekter

Artikkelen fortsetter under annonsen