MIDI/Synth-delen

Kortet har en 64-stemmers synth i maskinvare. Denne er fordelt på to enheter, som hver har 16 MIDI-kanaler. Dette betyr at du kan spille opp til 32 forskjellige lyder samtidig uten å belaste PC-prosessoren, fordelt på de 64 stemmene.

Stemmene er såkalt dynamisk allokert, som vil si at du kan ha store pianoakkorder med full pedalbruk i introen, som ofte bruker opp alle stemmene alene. Når selve låta begynner, kommer trommer, bass, lydtepper osv. inn i bildet, og pianoet får en mer beskjeden plass. Da fordeles stemmene på alle de andre lydene i arrangementet i stedet.

I tillegg til disse to maskinvarebaserte synthene, kan du bruke en virtuell synth, som bare bruker PC-prosessoren. Her kan du ha opptil 1024 stemmer fordelt på 16 MIDI-kanaler.

SoundFonts

Selve lyddataene er basert på SoundFonts, som er Creatives navn på det som ellers er kjent som samples (opptak av instrumentlyder) spredt ut over forskjellige områder på tangentene, og de forskjellige lydparametrene.

SoundFonts lastes opp i PCens internminne, og det er mulig å bruke opptil 32 MB med lyddata.

Det følger med flere alternative lydsett, og det finnes mengder av SoundFonts både gratis på Internett og til salgs på CD-ROM.

Det er også mulig å lage egne instrument- eller oppsett med programmet Vienna. Her laster du inn wav-filer, bestemmer hvilke tangenter som skal spille lydene, filtrering, vibrato og andre egenskaper.

Videre til Audio