MIDI - hva er det egentlig?

Fra starten i 1983 har MIDI utviklet seg fra noe helt sært for avantgarde-musikere til et av de mest utbredte verktøy for å produsere og spille av musikk. Her kommer en oversikt over hva MIDI opprinnelig var, og hva det har utviklet seg til å bli.

MIDI - hva er det egentlig?

I 1983 ble MIDI lansert som et system for å koble sammen profesjonelt musikkutstyr. Her ligger også opprinnelsen til navnet - Music Instrument Digital Interface.

Bruksområdet var til å begynne med svært enkelt. Du koblet en MIDI-ledning fra MIDI OUT på den ene synthen til MIDI IN på den andre. Når du spilte på den ene, så låt begge to.

Det dreier seg altså om ”fjernstyring” av et instrument, hverken mer eller mindre. Ingen lydsignaler sendes mellom instrumentene, det er bare kontrollsignaler som går i MIDI-ledningen.

I dag er ikke MIDI begrenset til musikkinstrumenter. I dag finner vi MIDI-plugger på lydmiksere, lysmiksere, effektmaskiner, kontrollbokser og ikke minst på tilleggskort og bokser til datamaskiner.

I tillegg dukker begrepet MIDI opp i andre sammensetninger, uten at det er snakk om verken MIDI-plugger eller MIDI-ledninger.

Linker om MIDI:

MIDI Manufacturers Association
MIDI Technical Fanatic's Brainwashing Center
Synthzone
MIDI resources and software
Harmony-Central