Microsoft innser at skrivebordet er den viktigste komponenten for PC-brukere. Derfor vil både startmeny og apper i vinduer komme på plass mot slutten av året. Foto: Microsoft
Microsoft innser at skrivebordet er den viktigste komponenten for PC-brukere. Derfor vil både startmeny og apper i vinduer komme på plass mot slutten av året. Foto: Microsoft Vis mer

Microsofts snuoperasjon

Vedgår at skrivebordet er kjernen i Windows.

Publisert
Sist oppdatert

Siden lanseringen av Windows 8 for halvannet år siden har operativsystemet gjennomgått flere relativt store endringer, og vi har fortsatt flere i vente.

Mange vil hevde at Microsoft i utgangspunktet overvurderte markedet for Windows-nettbrett og berøringsfølsomme PC-skjermer, og fokuserte for lite på tradisjonell Windows-bruk med tastatur og mus.

For eksempel var det klassiske skrivebordet redusert til en app på den nye berøringsoptimaliserte flisemenyen i Windows 8, startknappen og den klassiske startmenyen var dessuten tatt bort.

Nå kan dette endre seg.

Dette er nytt i Windows 8.1 Update

Skrivebordet er viktig

I et intervju med ZDnet nylig uttalte Terry Myerson, som er visepresident for Microsofts operativsystem-divisjon, at videreutvikling av skrivebordet vil være et viktig satsingsområde framover, ganske enkelt fordi "det er kjernen av Windows".

Det betyr blant annet at Windows 8-apper snart kommer til å kunne kjøres i vinduer på skrivebordet, som vanlige programmer. Allerede nå kan disse appene startes fra oppgavelinjen hvis du har installert Windows 8.1 Update.

- Faktisk verdsetter vi å kunne bruke skrivebordet. Jeg føler meg svært produktiv når jeg bruker det. Det er velkjent for meg. Vi planlegger å bringe apper til skrivebordet. Vi skal ha maskiner som gir en glimrende skrivebordsopplevelse, uttalte han til avisen.

Skreddersydd opplevelse

Samtidig erkjente han at skrivebordet ikke passer til alle platformer, og at Microsoft vil fortsette å skreddersy Windows på en slik måte at grensesnittet blir optimalisert til den platformen det kjører på, det være seg mobil, nettbrett eller PC.

Det er ventet at Microsoft vil komme med en ny stor Windows 8.1-oppdatering mot slutten av året. De viktigste nyhetene her vil være en utvidet, klassisk startmeny og muligheten til å kjøre Windows 8-apper i vinduer.

Ti skjulte Windows-triks

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer