Microsoft Zune kommer

Men kanskje ikke i den formen du trodde.


Microsofts egen "iPod" heter Zune, og hvis navnet er ukjent for deg er du neppe alene. Spillerne i Zune-serien er nemlig ikke en gang tilgjengelig på det norske markedet.

Det har imidlertid lenge versert rykter om at Microsoft ønsker å løsrive programvaren på spilleren, og porte den til (du gjettet det kanskje) mobile enheter basert på Windows Mobile-plattformen.

Dermed kan plutselig en rekke PDAer og mobiltelefoner bli Zune-spillere.

Microsoft Zune har ikke blitt den samme kommersielle suksessen som Apples iPod, for å si det mildt.
Microsoft Zune har ikke blitt den samme kommersielle suksessen som Apples iPod, for å si det mildt. Vis mer


Ballmer bekrefter

Ryktene ble langt på vei bekreftet i et intervju Microsoft-sjefen Steve Ballmer gjorde med magasinet CIO, i følge vår kilde Neowin.net.

- Vi laget Zune-maskinvaren og utstyrte den med Zune-programvaren, men i fremtiden vil du se at programvaren vil bli portet til både PCer, Windows Mobile-enheter etc, uttalte Ballmer til magasinet.

Som hånd i hanske

Programvaren som brukes for å synkronisere musikk, video og bilder med Zune-spillere mot PC er gratis og tilgjengelig for alle. Og selv om navnet er "Zune software" må den ikke forveksles med programvaren i selve spillerne. Den er tilpasset små skjermer. I disse mini-PC-tider er det ikke vanskelig å se for seg nytten av en PC-porting, slik Ballmer antydet.

I følge Neowin er det store sjanser for at Zune-programvaren er standard i Windows Mobile 7, som er neste generasjon av operativsystemet myntet på mobile enheter, men dette er foreløpig ikke bekreftet fra verken Ballmer eller andre kilder hos Microsoft.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også:
Zune software - Microsofts skjulte gratis-skatt
Alt du trenger å vite om Zune