Microsoft Wireless Desktop 3000

Dette settet er som skapt til bruk mot TV og stue-PCen.

Trådløst tastatur og mus er kjekke ting. Du slipper kabelrot, og kvaliteten på signaler og presisjon blir stadig bedre. Wireless Desktop 3000 fra Microsoft er et godt eksempel på nettopp dette.

Her kombineres en klassisk stilfull design med svært god ytelse, og det åpner for nye bruksområder.

Plug og skriv

Selve tastaturet er relativt standard, akkompagnert med numeriske taster og en rekke spesialtaster for vanlige multimedie- og internettfunksjoner. Til vår store glede er Prt Scr-tasten løst fra F-tastene, og fungerer dermed uavhengig om du har husket å trykke F-Lock ned først eller ikke.

Ved å bruke den medfølgende programvaren kan enkelte taster spesialsys til å utføre oppgaver etter fritt ønske, men du behøver egentlig ikke å gjøre annet enn å plugge mottakeren i en ledig USB-port, og skrive i vei.

Mindre glade er vi for å se at tastaturet er ment å tilfredsstille brukere i alle de nordiske landene. Det betyr at Ø-tasten både inneholder en Æ og en Ö, det ser ikke bra ut, og det er forvirrende for alle som ikke bruker touch-metoden. Men slik er det altså blitt, dette sparer produsenten penger på, og tendensen er økende.

Microsoft Wireless Desktop 3000


Derfor bruker vi den til stue-PCen

Men på et par punkter er denne løsningen fabelaktig. For det første er rekkevidden svært god (minst 4 meter). For det andre fungerer musen like godt for høyre- som for venstrehendte. For det tredje fungerer den på "alt" av underlag, takket være Bluetrack-teknologien fra Microsoft, som er det mest oppsiktsvekkende på musefronten siden vi sa farvel til kula en gang på slutten av forrige årtusen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Microsoft Wireless Desktop 3000


Philips Cinema 21:9 anbefales til filmfrelste, men ser du mest på TV finnes det bedre og billigere alternativer
Philips Cinema 21:9 anbefales til filmfrelste, men ser du mest på TV finnes det bedre og billigere alternativer Vis mer


Dermed har vi fått akkurat den løsningen vi var på utkikk etter, til bruk for surfing og mediebruk på TV-stua. Mus og tastatur er mer presist og responsivt enn den gamle Bluetooth-løsningen, og alle er happy. Med en hylle under bordet er det heller ingen problem å stuve vekk løsningen når den ikke er bruk.

Microsoft Wireless Desktop 3000 er dessuten rimelig. Vi har sett den til under 400 kroner i flere nettbutikker, komplett med mus og tastatur. Pakken kan trygt anbefales.