Microsoft vil kvitte seg med Internet Explorer 6

"Det er ikke så ofte vi oppmuntrer til ikke å bruke våre produkter, men ..."

For to år siden startet flere norske nettsteder en kampanje mot den aldrende nettleseren Internet Explorer 6.

Nettleseren har fått mye pepper for manglende støtte for standarder og for å være befengt med sikkerhetshull. Allikevel har den så mye som 12% markedsandel på verdensbasis; en andel selv Microsoft nå går inn for å få ned.

Microsoft har derfor opprettet nettsiden ie6countdown.com, som viser et verdenskart med Internet Explorer 6' markedsandel verden over. Målet er å få andelen mindre enn 1% på verdensbasis, og dermed spare webutviklere for unødvendig tidsbruk. De bruker nemlig relativt mye tid på å tilpasse nettsider til den gamle Microsoft-nettleseren.

Microsoft vil kvitte seg med Internet Explorer 6


10 years ago a browser was born. Its name was Internet Explorer 6. Now that we’re in 2011, in an era of modern web standards, it’s time to say goodbye, skriver Microsoft på nettsiden.

Norge best i klassen

Faktisk er det ingen land som har så lav markedsandel for Internet Explorer 6 som Norge, der bare 0,7% av brukerne bruker IE6. Finland har 0,9% (feil på kartet, altså), og det er faktisk kun i disse to landene IE6 har lavere markedsandel enn 1%. Det stemmer bra med vår egen statistikk på DinSide, der 0,7% av brukerne fortsatt bruker Internet Explorer 6.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant verstingene finner vi Kina (34,5%), Sør-Korea (24,8%) og India (12,3%). Med tanke på befolkningstall ser det med andre ord ut til å være en lang vei å gå før man når mindre enn 1% på verdensbasis.

Hvorfor er det fremdeles så mange som bruker Internet Explorer 6 - på tross av alle advarslene? Redaktør for DinSide Data, Bjørn Eirik Loftås, har noen teorier om akkurat det. I kommentaren "Derfor lever Internet Explorer 6 i beste velgående" peker Loftås blant annet på at folk fortsatt vil bruke den så lenge det aller meste av nettinnhold fortsatt vises som det skal.

For øvrig hadde Internet Explorer 15-årsdag i høst. Se historien om verdens mest populære nettleser