Bill Gates er åpenbart fornøyd over å ha vunnet et lite slag mot departementet
Bill Gates er åpenbart fornøyd over å ha vunnet et lite slag mot departementetVis mer

Microsoft vant første slaget

Joda, Microsoft kan trygt forlange at Internet Explorer er installert nye PCer. Dette er realiteten etter at en amerikansk domstol mandag gjorde om en tidligere dom mot Bill Gates & co.

Rundt juletider besluttet en amerikansk domstol at Microsoft ikke kunne forlange at Internet Explorer var installert på alle nye PCer. Denne domstolen mente at det burde være opp til den enkelte PC-leverandør selv å velge om de Explorer skulle være installert eller ikke, noe som (naturligvis) gjorde at Microsofts anket saken.

Klare fordeler

Gårdsdagens svar fra ankedomstolen -- som enkelte steder ser ut som om det er forfattet av Microsofts egne PR-byrå -- snur opp ned på dette. I følge de tre dommerene i saken, er det ingen tvil om at Explorer forbedrer Windows 95. I selve dommen -- som kan leses her-- står det at det for brukerne er klare fordeler i å ha nettleseren bygget inn i Windows -- fremfor å benytte Netscape Navigator som frittstående program.

Microsoft har på denne måten vunnet nok et slag mot det amerikanske justisdepartementet, som uttaler at det er "skuffet over dommerenes avgjørelse". Men fortsatt kan ingen si noe om hvordan selve krigen mellom departementet og Microsoft vil ende. Det får vi ikke vite før sent i høst.