Microsoft tetter igjen hullene i Office

For brukere av Office-pakken som er bekymret for sikkerheten: Service Pack 2 kan nå lastes ned, og den inneholder flere fikser på dette området.

Service Pack 2 er den andre oppdateringen til Office 2000-pakken. Tidligere i år kom Service Release 1, som inneholdt forbedringer på flere områder. SP2 konsentrerer seg imidlertid først og fremst om sikkerheten.
Microsoft sier selv at denne oppgraderingen ikke er nødvendig for de fleste brukerne, og retter seg først og fremst mot bedrifter og andre store organisasjoner. De fleste fiksene har lenge vært tilgjengelige som separate filer, men først nå er de samlet i én pakke (9 MB).

Virusbeskyttelse

De viktigste nyhetene i SP2 er forsvar mot virus og andre angrep fra utenforstående. Blant annet skal Outlook nå være trygg fra de fleste e-post-baserte virus som ILOVEYOU og Melissa. Også Word, Excel og PowerPoint har fått bedre sikkerhet mot inntrengere.
I følge Microsoft inneholder SP2 også andre forbedringer som øker ytelsen og stabiliteten i Office 2000, men selskapet presiserer ikke nøyaktig hva det innebærer.
For å kunne installere SP2 må du ha installert Service Release 1 på forhånd. Norske brukere må uansett smøre seg med tålmodighet, fordi den norskspråklige versjonen av oppdateringen fremdeles er under utvikling.
Du kan lese mer om Service Pack 2 på denne siden. Der finner du også nedlastningsinformasjon.