Microsoft SyncToy 1.0

TIPS: Dette lille Microsoft-programmet bør inkluderes i Windows Vista. Hvorfor i all verden har det ikke kommet tidligere?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kjenner kanskje til Microsoft PowerToys, en samling av mer eller mindre nyttige programtillegg til Windows, som av forskjellige grunner ikke ble inkludert som standard da operativsystemet havnet i butikkhyllene. Det har imidlertid vært stille rundt PowerToys de siste par årene, inntil SyncToy nylig dukket opp som gratis nedlasting fra Microsofts nedlastingssider.

Klikk for full størrelse
Klikk for full størrelse Vis merTrygghet

Det lille verktøyet er laget med ett mål for øye: gjøre det enkelt å ha flere kopier av bilder, dokumenter, musikkfiler og annet som du har svært lite lyst til å miste i en eventuell systemkrasj, eller som du av praktiske grunner ønsker å ha tilgjengelig på flere PCer.

Programmet bruker begrepet "Folder Pair", om to mapper som inneholder de samme filene. Det kan være to mapper på samme PC, men for den beste sikkerheten bør de ligge på fysisk forskjellige maskiner (og steder). Det eneste som kreves er at de to mappene er tilgjengelige gjennom Windows Utforsker.

Flere metoder

Du kan velge om du ønsker å kopiere alt innhold fra mappe A over i mappe B, og slette filer og mapper som blir til overs i B, du kan synkronisere innholdet ved å kopiere begge veier, og du har også muligheten til å ta vare på endrede filer for historikken og revisjonens skyld. Du kan ha mange "Folder Pairs", med individuelle oppgaver, og kjøre dem sammen eller hver for seg.

Aktivitetene kan også tidsstyres, gjennom Scheduled Tasks (Planlagte oppgaver), som er et standardprogram i Windows XP. Det kan være fornuftig å kjøre jobbene på natten eller på tidspunkter når du ikke bruker PCen, i hvert fall i de tilfellene der båndbredden er begrenset.

Viktig

SyncToy er etter vår mening det beste og viktigste PowerToy-verktøyet fra Microsoft, og vi forventer nesten at det blir et standardprogram i Windows Vista. Programmet er genialt enkelt, jobber raskt i bakgrunnen, trygger dataene dine, og best av alt: det er gratis.

Du kan laste ned Microsoft SyncToy 1.0 fra FileForum. NB! Det kreves at du allerede har installert .Net Framework. SyncToy gir beskjed dersom dette ikke er på plass, og henviser deg i tilfelle til egnet nedlastingssted.