Microsoft sperrer piratene ute

Når Windows XP Service Pack 1 slippes til sommeren, blir det ikke lenger like lett å være pirat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Windows XP Service Pack 1 er for tiden under utvikling, og inneholder en rekke feilrettinger men også nye funksjoner til operativ-systemet.

SP1 ventes ferdig i løpet av sommeren, og vil bli tilgjengelig som gratis nedlasting fra Microsofts nettsider. I butikkene vil du i løpet av høsten finne oppdaterte versjoner av operativsystemet.

De viktigste nyhetene i Windows XP SP1 er:

Bedre sikkerhet, stabilitet og kompatibilitet. Tetter alle kjente sikkerhetshull som er oppdaget etter lanseringen av Windows XP høsten 2001, samt andre fikser som har vært tilgjengelig via Windows Update. En ny versjon av Windows Messenger (4.7) vil også bli bakt inn.

Nye muligheter. Innbakt USB 2.0-støtte, .NET-tilpasning og støtte for nye teknologier som Tablet-PC, Mira og Freestyle.

Enklere å skreddersy. Som et resultat av antitrust-saken mot Microsoft blir det for første gang enkelt å bytte ut standardprogrammer som Internet Explorer, Windows Messenger, Outlook Express, Windows Media Player etc med konkurrerende tredjeparts programmer. I praksis betyr det ikke at disse programmene ikke blir tilgjengelige, men det blir enklere å velge hvilke programmer som skal løse oppgavene og håndtere de forskjellige og filtypene.

Les mer om dette i denne artikkelen.

Piratene sperres ute

En annen nyhet gjelder den mye omdiskuterte produktaktiveringen. Microsoft svartelister en rekke registreringsnumre som er blitt distribuert sammen med piratversjoner av operativsystemet. Dette gjelder først og fremst volumlisenser som ikke har behøvd aktivering.

Dersom du har benyttet et slikt registreringsnummer kan du se langt etter Service Pack 1 og fremtidige oppdateringer fra Windows Update. Nye installasjonssett vil dessuten ikke godta de gamle registreringsnumrene.

Kilde: The Register

Les også: Er piratkopiering helt OK?