Microsoft Small Basic

Lag ditt eget dataprogram, enklere enn noen gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettet oversvømmes av mer eller mindre vellykkede Windows-programmer, og det finnes knapt en oppgave som ikke kan løses med et gratisprogram. Og hvis du ikke finner akkurat det du ser etter, hvorfor ikke programmere det selv?

Nå krever det riktig nok både tålmodighet, planlegging og en del kunnskap å kunne lage de virkelig gode programmene, men listen har neppe vært lavere enn den er nå; med Microsoft Small Basic.

Perfekt for nybegynnere

Basic er et av de enkleste programmeringsspråkene, og med Small Basic blir det enda enklere, takket være at du hele tiden kan få fram tips og forslag til kommandoer og parametre.

image: Microsoft Small Basic


Star Gate er programmert i Small Basic. Du klarer kanskje å lage noe lignende i god tid før sommerferien?

Med programmet følger også en begynner-guide som tar deg gjennom de første stegene - akkurat nok til at du kan klare å lage ditt første, enkle dataprogram. Microsoft understreker at et av de viktigste målene med Small Basic er å gjøre det morsomt å programmere, både for barn og voksne.

På Youtube finnes også videoer som viser Small Basic i praksis, blant annet denne:


Gratis

Du finner mer informasjon og kan laste ned Small Basic gratis (kun 5 MB) fra denne siden. På smallbasic.com finner du i tillegg en blogg med en rekke kode- og programeksempler du kan leke deg med.