Microsoft SideWinder Gamepad

Dette er Microsofts nyeste gamepad, som med sin lave pris er rettet mot brukere med stramt budsjett som ikke nødvendigvis trenger den aller nyeste teknologien. Men er lav pris ensbetydende med lav kvalitet?

Microsoft SideWinder Gamepad

Microsoft SideWinder Gamepad

Pris: kr. 189 inkl mva.
Karakter: 7/10

Egenskaper:

USBJa
GameportNei
ProgrammeringJa
Antall funksjonsknapper6

Leverandør:
Microsoft Norge A/S Tlf  22 02 25 50

SideWinder Gamepad er den enkleste i vår test. Den har et relativt vanlig design, men er laget av gjennomsiktig plast for å piffe den litt opp. Den har fire funksjonsknapper øverst, og to foran. Den har ellers en USB-tilkobling, og ikke så mye mer...

Microsoft har altså designet denne gamepaden til å være så enkel som mulig, og tilbyr absolutt ingen ekstrafunksjoner. Disse er spart til den mye dyrere SideWinder Pro, og det er derfor overraskende at denne billigutgaven faktisk er bedre på flere områder.

Vi gjennomførte installasjonen på noen minutter, og alt gikk uten problemer. Du bør bruke vanlig SideWinder-programvare for å få gamepaden til å fungere, men det er ellers ingen spesielle instillinger eller funksjoner som kan aktiviseres gjennom den.

Komfortabelt nok?

SideWinder er mye behageligere å holde enn sin storebror. Den er lettere, mindre klumpete og mer strømlinjeformet. Etter vår mening er den mye bedre egnet til lange spilløkter enn den skranglete Pro-utgaven.

Microsoft har imidlertid problemer med å utvikle den perfekte d-paden. På SideWinder Gamepad er den ganske hard å trykke på, men ikke så hard at det blir plagsomt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne modellen har bare seks knapper, og ikke åtte som de fleste andre har. Dette betyr redusert funksjonalitet i spill som inneholder litt mer enn bare skyting.

Konklusjon

SideWinder er en grei gamepad til de fleste typer spill. Vi savner riktignok flere knapper og programmeringsmuligheter, men det er et bevisst valg fra Microsoft for å holde prisen så lav som mulig. For 189 kroner er dette den nest billigste gamepaden vi har testet, og du får et solid produkt, men må gi slipp på det lille ekstra som mange av de andre litt dyrere produktene har.