Microsoft SideWinder Gamepad Pro

Den originale gamepaden til Microsoft er en klassiker. Gamepad Pro-versjonen er oppdatert med nytt design og nye funksjoner. Hvordan er så denne i forhold til originalen?

Microsoft SideWinder Gamepad Pro

Microsoft SideWinder Pro Gamepad

Pris: kr. 359 inkl mva.
Karakter: 6/10

Egenskaper:

USBJa
GameportNei
ProgrammeringJa
Antall funksjonsknapper8

Leverandør:
Microsoft Norge A/S Tlf  22 02 25 50

Det er faktisk to forskjellige, nye gamepads fra Microsoft som bærer SideWinder-navnet. Den dyrere Pro-versjonen som denne testen handler om, og en billigere utgave som kun heter SideWinder Gamepad.

Gamepad Pro har fått et sølvfarget, mer futuristisk design, som passer ypperlig til Intellimouse Explorer fra den samme produsenten. Den har til sammen åtte funksjonsknapper, to av dem foran. I tillegg har den en ”shift”-knapp, som gir hver knapp dobbel funksjonalitet.

Den mest interessante funksjonen er imidlertid d-padens doble funksjonalitet. Den kan fungere både i digitalt og analog modus, og utviklerne har fjernet de vanlige åtte retningene – nå kan du snu deg helt fritt. Forskjellen på digitalt og analog modus er at d-paden er trykkfølsom i det analoge moduset. Med andre ord, jo hardere til høyre du trykker, desto raskere er reaksjonen.

Ellers er SideWinder Pro utstyrt med USB-tilkobling, og det følger med en CD med programvare.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Programvare

Det er nokså mange justeringsmuligheter i driverne. For det første kan du selvsagt velge om du vil bruke analog eller digital kontroll. Velger du analog, kan du stille inn hvor følsom du vil at d-paden skal være, og noen andre innstillinger. Videre kan du velge forhåndslagrede profiler, med innstillinger og knappeoppsett for de mest populære spillene. Du kan også lage egne profiler, men det er ikke spesielt praktisk på denne modellen.

Funksjonalitet og komfort

På dette området skuffer Gamepad Pro. Det er kanskje den minst komfortable gamepaden av alle vi har testet i denne omgangen. Vi ble slitne i hendene etter å ha brukt den over litt tid. Men det største problemet er d-paden, som er svært skranglete og vanskelig å bruke nøyaktig. Du kan riktignok stille følsomhetsnivået i driverne, men selve maskinvaren er dårlig.

Dette er spesielt tydelig i det analoge, trykkfølsomme moduset. Trykker du på d-paden ekstra hardt, gjør det vondt.

Knappene ellers er bra lagt opp, og enkle å nå. Selve utformingen på gamepaden bør derfor passe for de fleste. Dessverre trekker den dårlige d-paden kraftig ned – det er tross alt den viktigste komponenten.

Det at du har valget mellom analog og digitalt modus er bra, men egentlig ikke nødvendig. Det analoge moduset skal fungere best i kjørespill, men i og med at d-paden er vond å bruke og hard å trykke, spiller det egentlig ingen rolle...

Konklusjon

Vi kan dessverre ikke anbefale denne gamepaden. Den koster 359 kroner, som er en ganske høy pris for en gampad med dårlig komfort. Det finnes andre gamepads på markedet som tilbyr den samme funksjonaliteten (riktignok minus det analoge moduset) og bedre komfort for mindre penger.