Microsoft satser på Bluetooth-tilbehør

Microsoft har nå vist frem sin høstkolleksjon på tilbehør-fronten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om den trådløse Bluetooth-teknologien er på god vei til å etablere seg i mobiltelefoner og andre håndholdte enheter, har vi fremdeles ikke sett så mange blåtann-enheter på et vanlig skrivebord. Det skal Microsoft nå endre på, i første omgang ved å lansere mus og tastatur som bruker Bluetooth.

Det nye tastaturdesignet til Microsoft.
Det nye tastaturdesignet til Microsoft. Vis mer

I pakken får du en basestasjon med Bluetooth-radioen, som kobles til PCen din via USB. Selve senderen kan tas ut av basestasjonen og kobles til en bærbar PC ved hjelp av en liten USB-plugg. Musen er basert på Intellimouse-designet, med to funksjonsknapper på siden.

Tastaturet bruker et helt nytt design, med mange nye funksjonsknapper, nye knapper for å styre avspilling av musikk eller film, samt mer ergonomisk utforming. Både tastaturet og musen er mørkeblå, nesten svarte, og ser alt i alt ganske stilige ut.

Pakken med mus og sender vil koste rundt 1.000 kroner, og lanseres senere i høst. Tastaturet får du kjøpt etter jul, til en pris av rundt 2.000 kroner. Vi fikk dessverre ikke lov å publisere bilder av produktet, men designet på tastaturet er temmelig likt de andre multimedia-tastaturene som lanseres nå.

Flere nyheter

I tillegg til Bluetooth-utstyret fikk vi også sett både kabel- og trådløs-baserte tastaturer som har de samme funksjonsknappene og utseende som Bluetooth-varianten. Disse kommer også i løpet av høsten.

To nye mus er også på vei, en trådløs og en med kabel. Begge er optiske, og har behagelig, blått design. I tillegg kommer Microsoft med en helt ny, optisk mini-mus til bruk med bærbare maskiner. Lanseringsdatoene på disse er september-oktober 2002.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!