Microsoft på CES 2009

Se video av verdens kuleste bord og de andre nyhetene fra giganten.

Las Vegas, CES 2009: Med det nye operativsystemet Windows 7 på vei, (last ned betaen her), var det ikke akkurat noen bombe at mye av Microsofts store stand viste fram alle forbedringene og nyvinningene som kommer.

Så hva får du?

Det store stikkordet hos Microsofts håndlangere er at 7-ern jobber langt kjappere og er mindre ressurskrevende for PCen enn Vista, samtidig som brukervennligheten skal være langt bedre.

Les også: Vi demonstrerer Windows 7.

Og det er ikke til å legge skjul på at vi liker mye av det vi ser, spesielt satte vi pris på den kraftig forbedrede enhetsgjenkjenningen som skal minimere den evinnelige jakten etter driveren til det produktet du har koblet til PCen.

Plugger du for eksempel inn Nikon kameraet ditt kommer det nå opp en full og tydelig oversikt over kameraets status (se bildespesialen).

Det er ikke Microsoft som står bak informasjonen som dukker opp, i stedet er det nå enhetsprodusentene, for eksempel Nikon, som får mulighet til å spesifisere hva du som eier av kameraet skal få oversikt over, og ikke minst tilgang til. Alt i alt en stilig finesse som gjør hverdagen mer intuitiv for deg som kunde, og noe vi håper de fleste produsentene vil utnytte til fulle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Superenkelt å lage panoramabilder ved å flette flere bilder sammen
Eksempel på panoramabilde satt sammen av fem ulike bilder


Les også: 15 ting vi digger med Windows 7

IE8

Den siste nettleseren til Microsoft er også rett rundt hjørnet (den andre betautgaven av IE8 er allerede ute) og i tillegg til å være kjappere og mer stabil enn IE7 skrøt Microsoft kraftig av disse mulighetene:

Akselleratorer som gir kjappere og enklere navigering. Høyreklikker du for eksempel på en gateadresse får du et vindu med hurtiglinker til blant annet kart over adressen eller søk på wikipedia osv, osv. Du bestemmer selv hvilke akselleratorer du vil ha tilgjengelig i nettleseren din, og her kommer garantert utvalget til å bli stort.

Webslice, som lagrer utsnitt av nettsider du ofte følger med på, for eksempel været eller fotballresultatene, og dermed gir deg kjapp tilgang til akkurat den oppdaterte informasjonen du er ute etter – uten at du trenger å gå tilbake og laste inn hele nettsiden på nytt. Det er også enkelt å se når utsnittene du har lagret har blitt oppdatert, for hver gang favorittklubben din har puttet et mål vil tekstlinken til sportsiden du har lagret gå over til fet bokstavtype.

De paranoide der ute vil også sette pris på InPrivate, som kort fortalt gir deg mulighet til å surfe på nettet uten at cookies og annen historikk fra nettsidene du er inne på lagres. Perfekt når du skal inn på nettbanken din på en internettkafe, eller vil skjule at du har vært på nettsider med innhold kjæresten din ikke vil like…

Play-Table-bordet

Det utrolig kule Microsoft-bordet med en gigantisk trykkfølsom bordplate er det heller ikke mulig å komme utenom. Hadde det ikke vært for den astronomiske prisen på rundt 12.000 dollar hadde dette garantert stått øverst på ønskelista vår. Som du ser i videoen under er prinsippet ganske så enkelt, du styrer den med fingrene dine – og tro oss, det er minst like kult i virkeligheten som vi forhåpentligvis har klart å vise i videoen:

Flere nyheter fra årets CES-messe får du her!