Microsoft Security Essentials sørger for alltid oppdatert Windows-sikkerhet, uten at det koster deg noe.
Microsoft Security Essentials sørger for alltid oppdatert Windows-sikkerhet, uten at det koster deg noe.Vis mer

Microsoft oppgraderer Security Essentials

Ny versjon klar for nedlasting.

Ikke alle er klar over det, men Microsoft gir bort et gratis sikkerhetsprogram som sikrer deg mot virus, spionvare og andre trusler fra Internett.

Programmet heter Security Essentials, oppdaterer seg selv med nye definisjoner på uhumskheter, og sammen med den innebygde brannmuren i Windows gir den akkurat den sikkerheten de fleste av oss behøver.

Hvis du har Windows 8 eller 8.1 er all denne sikkerheten innebygd fra det sekund du starter PC-en. Her heter pakken ganske enkelt Windows Defender.

Les også: Derfor blir Windows XP snart en sikkerhetsbombe

Ny versjon

Nå har Microsoft nettopp oppdatert Security Essentials-programvaren til versjon 4.4, og selv om Microsoft er sparsommelige med opplysninger om hva som er nytt, bruker slike oppdateringer å innebære forbedringer i ytelse og feilrettinger.

Og det er alltid et poeng i å ha nyeste versjon installert, ikke sant?

Nedlastingen er på 13 MB, og hvis du ikke har Security Essentials på PC-en før, må du avinstallere eventuelle andre antivirus/antispionvare-programmer du måtte ha på PC-en fra før. Slike programmer kan nemlig oppfatte hverandre som skadelig programvare, noe som kan føre til kaotiske tilstander på PC-en.

Les også: Derfor er nesten ingen passord sikre

For XP, Vista og 7

Microsoft Security Essentials kan du laste ned fra denne siden, her finner du versjoner for Windows XP, Vista og 7, også på norsk (bokmål).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om datasikkerhet på DinSide.no