Microsoft oppgraderer Bing-verktøylinje

Lanserer helt omskrevet løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verktøylinjer i nettleseren er ikke alltid forbundet med nytte, og spesielt brukere av Internet Explorer har i årevis vært utsatt for verktøylinjer som legger seg i stabler under adresselinjen, og enkelte ganger kan være komplett umulig å bli kvitt.

Men den nye Bing-verktøylinjen fra Microsoft kan kanskje snu litt på inntrykket. Den er konstruert fra bunnen av, og er laget for å gi deg rask tilgang til ting folk flest bruker tiden sin på på nettet om dagen.

Les også: Flere nyheter i Internet Explorer 9

Facebook på plass

Ikke overraskende er den integrert med Facebook. En egen knapp gir rask tilgang til nyhetsoppdateringer, nye bilder, samtaler med mer, uten å måtte logge seg inn på facebook.com. Vær og temperatur er på plass, nyheter, kartsøk, videosøk, online-spill og oversetting av nettsider. Det er enkelt å tilpasse hvilke knapper du vil skal være synlig, og hvilke som skal være skjult.

Epost-knapp er naturligvis også på plass, litt mer overraskende er det at den ikke er bundet til en Hotmail-konto. Både Yahoo-mail og Gmail støttes, og du blir varslet når nye meldinger dukker opp i innboksen din.

Du kan velge mellom de tre store eposttilbyderne
Du kan velge mellom de tre store eposttilbyderne Vis mer

(Fortsetter etter bildene)

 Foto: Værvarslet blir lett tilgjengelig
Foto: Værvarslet blir lett tilgjengelig Vis mer


Hvorfor i toppen?

Hva med deg?

Bruker du verktøylinjer i nettleseren? (Avsluttet)
Nei, dette er noe herk(76%) 398
Ja, supernyttig(19%) 102
Skjønner ikke noe av dette(5%) 27
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Stadig flere har bærbare PC-er med bredskjermer. Felles for de fleste er at den horisontale oppløsningen er begrenset til 768 piksler. Samtidig er det nesten ingen nettsider som utnytter bredden på 1366 piksler.

Derfor kan det virke meningsløst å beslaglegge plass i toppen av nettleseren, på bekostning av selve nettsiden. Hvorfor ikke verktøylinjer som denne kan plasseres på vertikalt på venstre eller høyre side, er for oss en gåte.

Prøv selv

Den nye Bing-baren er uansett tilgjengelig for gratis nedlasting fra Discoverbing.com. Den krever Internet Explorer 7, 8 eller 9.

Les også: Her er Europas mest brukte nettleser

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!