Å redigere komplekse dokumenter med fingertuppene i Microsoft Office er kanskje ikke det mest effektive, men med OnLive får du i hvert fall muligheten. Foto: Stillbilde fra YouTube
Å redigere komplekse dokumenter med fingertuppene i Microsoft Office er kanskje ikke det mest effektive, men med OnLive får du i hvert fall muligheten. Foto: Stillbilde fra YouTubeVis mer

Microsoft Office på iPad?

Joda, det går fint, takket være OnLive.

Ett av ankepunktene man stadig hører mot nettbrett generelt, er mangelen på app-er som kan erstatte noen av de mest utbredte kontorverktøyene for PC, nemlig Word, Excel og PowerPoint.

Vel, hvorfor ikke kjøre fullversjonen av disse programmene på iPad, da?

Fordi Microsoft aldri har laget en Office-versjon for iPad, tenker du sikkert. Men det er her selskapet OnLive kommer inn i bildet. De har nemlig laget en app til iPad som heter Onlive Desktop. Under årets CES-messe i Las Vegas viste de fram app-en, som ganske enkelt lar deg bruke Office-programmene på iPaden din.

Fjernkjøres via Internett

Det som i virkeligheten skjer er at Office-programmene kjører på en av Onlives servere, og så sendes skjermbildet til iPad-en din – via Internett. Hvert tastetrykk, berøring og all annen interaktivitet sendes fram og tilbake mellom iPaden og serveren, og hastigheten skal være så god at du ikke tenker over at programmene egentlig kjøres et helt annet sted.

Dette setter imidlertid krav til netthastigheten din. For de fleste vil det kreve trådløst nettverk. 4G mobilnett vil fungere, men 3G blir for tregt.

Basis-utgaven blir gratis

Brukerne av tjenesten vil få lagre inntil 2 GB med dokumenter, regneark og presentasjoner gratis på OnLives servere. Senere vil OnLive lansere flere pakker som byr på ekstra lagringsplass, nettleser med høy hastighet og Flash- og JAVA-støtte. Disse pakkene vil koste penger, ifølge NeoWin.net

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her ser du en video av hvordan det fungerer i praksis:

App-en skal være tilgjengelig i App Store når du leser denne artikkelen, ifølge utviklerne. Du finner uansett mer informasjon på desktop.onlive.com.

PS! OnLive kan også brukes for å spille grafikktunge spill på lettvekter-maskiner der bildet strømmes via internett. Vårt støsternettsted ITavisen har testet OnLive tidligere.

Samleside: CES 2012